Slaapkamer

Waar moet ik aan denken bij het inrichten van een kinderkamer?

Een kinderkamer inrichten is een hele leuke, maar ook lastige klus als ouder. Je wilt graag dat jouw kind voor langere tijd met veel plezier zal slapen in deze leuke slaapkamer. Bij het inrichten van een kinderkamer zijn er een heleboel punten waar je aan kan denken om te komen tot de ultieme kinderkamer waar je kind graag slaapt en speelt. Lees in dit artikel met welke afwegingen je als ouder te maken hebt wanneer je een kinderkamer gaat inrichten.

Vaststellen van een budget

Een eerste stap is om het budget vast te stellen dat je wil en kunt uitgeven. Het is niet verstandig om teveel geld uit te geven aan de inrichting van een kinderkamer wanneer het budget er daar niet voor is. Aan de andere kant is het ook goed om niet te zuinig met het geld te zijn wanneer er wel financiële ruimte is. Kies voor een budget wat je kwijt kunt en je je kind een plezier mee zal doen. Een leuke kinderkamer hoeft niet duur te zijn, echter is het ook leuk als de kamer uniek is en past bij jouw kind!

In welke stijl inrichten?

Nu je een budget hebt bepaald, kun je gaan denken in welke stijl of thema de kinderkamer dient te worden ingericht. De leukste keuze bij het inrichten van de kamer voor je kind. Er zijn heel veel mogelijkheden. Van kant- en klare Disney thema’s, tot en met echte jongens- en meidenkamers. Je kunt natuurlijk ook voor een neutrale kinderkamer kiezen. Dit geeft het voordeel dat je kind minder druk zal zijn in deze kamer, er langer in zal willen slapen en ook nog eens een prijsbewuste keuze is. Een nadeel van een wat meer neutrale kinderkamer is dat het je kind niet dezelfde beleving meegeeft als een kamer in thema. Voor peuters en jonge kinderen kan een themakamer hierdoor extra leuk zijn.

Welke meubels kopen?

Wanneer het thema van de kinderkamer gekozen is, kan het meubilair worden gekocht. Een trend is dat een deel van de meubels tweedehands worden gekocht. Dat kan kosten besparen. Naast kopen kun je wanneer je handig bent natuurlijk ook zelf enkele meubels maken. 

Wij geven je een overzicht van alle meubels die je nodig zult hebben voor de kinderkamer:

  • Kinderbed met matras en lattenbodem
  • Dekbedovertrek, hoeslaken en kussen
  • Nachtkastje
  • Nachtlamp
  • Gordijnen
  • Opbergkast/ kledingkast
  • Evt. een kinderbureau
  • Decoratiemateriaal zoals leuke muurstickers bijvoorbeeld!

Waar op letten bij het inrichten van een babykamer

Bij het inrichten van een babykamer heb je uiteraard andere meubels nodig dan voor een gewone slaapkamer. In plaats van een bed een babybox, en een commode in plaats van een kledingkast. Daarnaast zijn een hobbelpaard en schommelstoel ook erg leuk voor in de babykamer. Bekijk ook eens deze babykamer website ter inspiratie voor het vinden van een complete babykamer!

Voorbeelden kinderkamers ter inspiratie

Bij Emob.nl vind je een ruim assortiment aan goedkope meubels voor de kinderkamer. In complete disney kamers of in neutraal thema. Je kunt er alle soorten meubels vinden voor je kinderkamer, inclusief de decoratie! Dat maakt het een fijne webwinkel om in rond te neuzen. 

Veel succes met het bedenken van die ultieme, unieke kinderkamer!

Geef een antwoord