Wonen

De voor- en nadelen van een was- droogcombinatie

Voordelen

Het grootste voordeel van een was-droogcombinatie is natuurlijk het besparen van ruimte. In plaats van twee losse kasten, namelijk een wasmachine en een wasdroger, heb je in dit geval dus nog maar 1 machine. Dit is erg handig wanneer je de ruimte graag anders benut, of wanneer je de ruimte simpelweg niet hebt. Bovendien hoef je met een was- droogcombinatie niet langer je natte was over te dragen naar een ander apparaat.

Nadelen

Buiten de voordelen heeft een was- droogcombinatie uiteraard ook een aantal nadelen. Te beginnen bij het water- en stroomverbruik. Een was- droogcombinatie werkt minder efficiënt dan een losse wasmachine of wasdroger. Dit is dus zeker iets wat je terug zal zien op je energierekening. Qua wasresultaat is er eigenlijk geen onderscheid tussen een was- droogcombinatie en losse machines, maar er zit wel degelijk verschil in de tijd die het kost: een was- droogcombinatie is een stuk trager dan 2 losse apparaten.

Fabels

Buiten de feitelijke voor- en nadelen doen er veel fabels de rondte over was- droogcombinaties. De bekendste fabels zijn dat het wasresultaat minder mooi is, dat was- droogcombinaties duur zijn en dat was- droogcombinaties snel kapot gaan. Wanneer je jezelf goed laat informeren en goed onderzoek doet, dan zijn deze punten alle drie niet waar. Wat mensen vaak vergeten is dat de prijs van een was- droogcombinatie moet gezien worden als de kosten van een wasmachine én een droger. Hiervoor zou je kunnen schuiven met je budget, wat ervoor zorgt dat een goede was- droogcombinatie toch betaalbaar is. Een was- droogcombinatie gaat ook niet per se eerder kapot dan een wasmachine of wasdroger. Zorg voor goed onderhoud van de machine en belaad de machine niet te zwaar. Wanneer de machine onverhoopt toch defect raakt, dan kan je vaak terecht bij een regulier witgoed reparatie bedrijf. Vaak weet de winkel waar je de machine gekocht heeft wel een betrouwbare en goede partij op het gebied van reparaties, of kunnen zij zelf het apparaat repareren.

Geef een antwoord