Algemeen

5 redenen om een houten voordeur te kopen

De voordeur van jouw huis is vaak een van de eerste dingen die familieleden, vrienden en voorbijgangers opmerken. Hoewel het zo’n centraal punt is, vergeten veel huiseigenaren het wanneer ze hun huis voor de eerste keer renoveren, opknappen of ontwerpen. In plaats van het een van de laatste dingen te laten zijn die je bijwerkt, kun je overwegen om het een beetje hoger op jouw prioriteitenlijst te plaatsen. Door je voordeur te upgraden naar een houten voordeur, profiteer je van:

1. Natuurlijke schoonheid

Als het om buiten- en binnendeuren gaat, gaat er niets boven de natuurlijke schoonheid van hout. Woningen met een grote entree en elegant architectonisch werk kunnen profiteren van de look en feel met houten voordeuren. De natuurlijke schoonheid van hout wordt nog eleganter wanneer er glas in wordt verwerkt. Dit laat ook nog eens meer licht door naar het interieur van jouw huis, perfect dus!

2. Duurzaamheid

Het kiezen van een voordeur moet worden gedaan met verschillende belangrijke componenten in gedachten, waaronder hoeveel de deur gebruikt wordt. Een voordeur dient vaak als primaire ingang, wat betekent dat je een deur nodig hebt die bestand is tegen veel gebruik en elementen van buitenaf. Gelukkig bieden houten deuren gemaakt met deskundig vakmanschap perfecte kwaliteit. Jouw nieuwe deur wordt daarom een perfecte mix van duurzaamheid, functionaliteit en decoratie.

3. Maatwerk

Een van de beste eigenschappen van houten voordeuren is het feit dat ze volledig op maat gemaakt kunnen worden. Moderne huizen kunnen profiteren van moderne houten voordeuren, terwijl uitgestrekte boerderijhuizen er fantastisch uitzien met rustieke houten voordeuren. Franse kasteel- of Victoriaanse huizen kunnen profiteren van witte houten voordeuren of een houten voordeur met glazen panelen. Hiernaast kun je ook kiezen voor openslaande deuren of een boerendeur en is er een oneindige keuze aan kleur beschikbaar.

Ongeacht de stijl van je huis, een houten buitendeur op maat kan je woning dus altijd compleet maken! En weet je wat ook nog leuk is, elke houten deur is echt uniek. Niemand anders heeft dus dezelfde voordeur als jij ūüėČ.

4. Veiligheid

Houten deuren zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook ongelooflijk veilig. Een massief houten toegangsdeur vormt een belangrijke barri√®re voor elke potenti√ęle indringer. Hoewel sommige houtsoorten sterker en duurzamer zijn dan andere, biedt een goed gemaakte massief houten deur een niveau van veiligheid dat op de tweede plaats komt na een stalen deur.

5. Rendement op investering

Er is geen twijfel over mogelijk: houten deuren hebben een aantrekkingskracht als geen ander. Als het erom gaat het meeste uit jouw verbouwing, renovatie of flipping-investering te halen, verhogen houten deuren de algehele waarde van het huis en helpen ze die waarde de komende jaren te behouden. Houten voordeuren behouden, in tegenstelling tot andere beschikbare materialen, een tijdloze kwaliteit, zelfs als je huis ouder wordt. Als ze goed worden onderhouden, kunnen zelfs oude houten voordeuren een enorme charme, elegantie en waarde hebben.

Ben jij net zo verliefd geworden op houten deuren als wij? Ga dan gerust eens kijken naar de opties en wellicht heb jij binnen een mum van tijd een nieuwe deur!