InspiratieInterieurWonen

Tips voor een leuk interieur

Iedereen vindt het belangrijk om zich prettig te voelen in zijn eigen huis. Soms blijkt het echter best lastig om je huis de sfeer te geven waarnaar je op zoek bent. Het is daarom belangrijk om goed te weten hoe je je huis het best in kan richten om een leuk en passend interieur te creëren. De wensen zijn voor iedereen verschillend en men kan daarom niet een standaard handboek volgen om een huis leuk in te richten. Om het toch iets makkelijker te maken geven we hier wat tips voor het maken van een leuk interieur.

Kies een centrale kleur

Om een leuke woonkamer of slaapkamer te maken is het van belang om samenhang te creëren. Wanneer een woonkamer vol staat met meubels en muren met allerlei verschillende kleuren wordt de kamer al gauw zeer chaotisch en onrustig. Hoewel sommige mensen dit wel een mooie en prettige stijl vinden is het meestal niet de sfeer waar je naar op zoek bent. Kies daarom één centrale kleur voor een kamer en probeer alles hier op af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor appeltjesgroen, of cognac bruin en stem de hele kamer af op deze kleur. Bij een kamer met bruin als centrale kleur kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een cognac leren bank aan te schaffen.

Let op details

Bij het inrichten van een kamer is het ook zeer belangrijk om goed te letten op de details. Vaak vinden mensen dat hun woonkamer saai en leeg is en dat het iets mist. Vaak komt dit omdat de kamer te weinig details heeft. Zorg bijvoorbeeld voor leuke gekleurde kussens om de bank meer kleur te geven. Of zet kleine fotolijstjes of vazen met bloemen in de vensterbank om lege plekjes op te vullen. Ook kan je veel kaarsen neerzetten in je kamer. Kaarsen zijn tegenwoordig in alle kleuren verkrijgbaar en kunnen naast meer detail en kleur ook voor veel gezelligheid zorgen.