Interieur

Een werelds kantoor

Het inrichten van een kantoor kan je op verschillende manieren doen. Sommige mensen kiezen voor eenvoudig, anderen richten hun kantoor weer veel uitbundiger in. Een unieke manier om je kantoor in te richten is een ‘werelds kantoor’. Dit betekent dat je je kantoor inricht met verschillende stijlen uit verschillende delen van de wereld. Het is een uitdagende manier van inrichten, want het kantoor kan al gauw te vol en te druk worden. De kunst is om een inspirerend kantoor te ontwerpen, een creatieve omgeving waar mensen nieuwe ideeën krijgen.

Tweedehands spullen

Heb je geen tijd om even het vliegtuig te pakken en je kantoormeubelen uit een ver oord te halen? Dan zijn gebruikte kantoormeubelen vaak een goede optie. Dit zijn spullen met vaak veel karakter. De meubels hoeven ook niet per se uit verre plekken te komen. Het gaat meer om de stijl van de spullen. Je kan gebruik maken van moodboards of Pinterest als je een stijl uit een bepaald werelddeel wil kopiëren. Daarnaast kan je het geheel opleuken met accessoires. Vraag werknemers, als ze eens een verre reis maken, bepaalde souvenirs voor het bedrijf mee te nemen. Dit geeft vaak een gaaf effect aan het geheel.

Werken met kleur

Een andere tip om je kantoor een bepaalde sfeer te geven, is het werken met kleur. Bij je stoelen kan bijvoorbeeld een bepaalde kleur goed werken op de muur. Omdat het bijvoorbeeld een mooi contrast geeft of omdat het een mooi geheel wordt. Ook hierbij is het belangrijk om van tevoren een bepaalde stijl te kiezen, zodat het niet opeens te druk wordt. Met kleur is het sowieso belangrijk om gematigd te zijn, je wil niet dat het te schreeuwerig wordt. Wees daarom terughoudend met felle en donkere kleuren. Lichte pasteltinten zijn meestal de veilige optie.