Interieur

Is raamfolie ook om te isoleren?

Nu de koudere dagen weer volop aanwezig zijn wordt het ook in huis kouder. Het nadeel van de koudere dagen is dat de verwarming hoger gezet wordt. De gasprijzen zijn nog steeds niet goedkoop en daarom wil je hier natuurlijk op besparen. Alleen hoe kun je dit zo budget vriendelijk mogelijk doen? In dit blog vertellen wij je hoe je onnodig warmteverlies tegengaat!

Isolerend raamfolie helemaal van nu!

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen of is het compleet nieuwe, isolerend raamfolie. Dit type raamfolie zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft en de kou buiten blijft. Veel warmte verdwijnt door kleine kiertjes van de ramen. De warmte verdwijnt naar buiten en de kou komt heel snel binnen. Dit kun je herkennen aan tocht. Ook kun je het herkennen aan dat de verwarming elke keer hoger en hoger moet en het niet warmer lijkt te worden. Het is natuurlijk zonde als dit wordt gedaan aangezien de warmte dus niet binnenblijft. Daarom is isolerend raamfolie echt aan te raden in de koudere maanden. Zo voorkom je heel gemakkelijk dat je gasrekening torenhoog oploopt. Het gebruik van isolerend raamfolie is een budget vriendelijke manier om de warmte lekker in huis te houden! Ben je nog op zoek naar isolerend raamfolie? Bij de webshop www.raamfolieonline.nl vind je een uitgebreid assortiment aan isolerende producten. Wist je namelijk dat je op dubbelglas en HR++ glas niet zomaar elke soort kunt plakken. Deze type ramen kunnen namelijk na het afdekken barsten, dit heette ook wel thermische breuken. Lees je daarom goed in op www.raamfolieonline.nl bij het isolerende product.

Is isolerend raamfolie makkelijk aan te brengen?

Ben je iemand die niet zo heel erg handig is en vaak klusjes uitbesteed? Geen nood! Want isolerend folie is heel erg makkelijk aan te brengen. Hierdoor kun je het nog steeds budget vriendelijk houden aangezien je het zelf aan kunt brengen. Zorg als eerste dat het raam goed schoongemaakt is. Dit kan gemakkelijk met warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee verwijder je al het vuil en vet wat het hechten in de weg kan zitten. Snijdt altijd een iets grotere afmeting af dan je nodig hebt. Hiermee voorkom je dat je te weinig hebt en je het folie niet kan gebruiken. Nog een tip om het makkelijker aan te brengen is door het aan te brengen met water. Hiermee zorg je dat het folie niet direct op het raam plakt. Je kunt het nog iets corrigeren voordat het definitief vastzit. Even gladwrijven met een rakel en het isolerende effect is begonnen! Zorg dat je er lekker warmpjes bij zit deze herfst en winter.