Inspiratie

Vinyl klokken de nieuwe decoratietrend van gerecyclede LP’s

Als het klimaat je ter harte gaat en je graag producten en artikelen gebruikt die op verantwoorde wijze zijn geproduceerd, dan kun je de laatste jaren gelukkig steeds meer keuzes maken. Steeds meer bedrijven zoeken naar wegen om CO2 neutraal te produceren of het afval te hergebruiken. Inmiddels is ook op het gebied van interieurdecoratie recycling mogelijk van gebruikte grondstoffen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Vinyl klokken, klokken in de vorm van een LP waarin verschillende thema’s zijn uitgesneden. Het design is erg mooi, en de productie vindt plaats door hergebruik van grondstoffen. Alle reden om ze eens in de schijnwerpers te zetten.

Recycling LP’s door hergebruik van grondstoffen

De laatste jaren zijn lp’s terug van weggeweest. Hebben we sinds de jaren tachtig de lp’s vervangen door cd’s om onze favoriete muziek af te spelen, nu koop je graag weer een mooie LP met een design LP hoes. Oude LP’s blijven echter naar de afvalberg stromen. Mensen gooien oude, bekraste, LP’s weg en als huizen worden opgeruimd, vallen de platen van opa en oma ook vaak ten prooi aan de opruimwoede. Zonde van al dat vinyl. Gelukkig staan er bedrijven op die wel brood zien in het hergebruik van materialen zoals vinyl. Zij verzamelen de oude LP’s en singles zodat ze er nieuwe producten van kunnen maken. Sinds kort worden er bijvoorbeeld klokken geproduceerd van hergebruikt vinyl, met het design van een LP. Het bijzondere aan deze klokken is dat elke klok van een specifiek thema is voorzien. Deze thema’s worden op de Vinyl klokken toegepast door het uitsnijden van delen van het vinyl. Zo bestaan er LP klokken met het silhouet van Utrecht, Haarlem en andere steden, maar ook thema’s zoals Gitaren, Rockbands, Chcolade of gereedschap komen aan de orde. Een mooie idee is dat de klokken de afvalberg reduceren, waarmee uiteindelijk het milieu een handje wordt geholpen.

Waar kan ik een Vinyl klok kopen ?

Er zijn meerdere webshops en winkels die vinyl klokken of LP klokken in hun assortiment hebben. Een van die webshops is Kadogalerie.nl. Met een webshop en een winkel in Haarlem kunnen zij zich specialist noemen in cadeau artikelen en decoratie artikelen zoals deze mooie Vinyl klokken. Bekijk op de website het assortiment en verbaas je over de diversiteit ervan.