BadkamerKeukenSlaapkamerWonen

Waarom kiezen voor een screendoek als zonwering?

Er zijn allerlei soorten zonwering op de markt. De laatste jaren zijn screendoeken (ook wel screens genoemd) erg gestegen in populariteit. Een screendoek is een vorm van buitenzonwering. Het is een sterk schaduwdoek dat aan de buitenkant van het raam wordt bevestigd en aan de zijkanten wordt voorzien van sealband. Hierdoor kan het doek gemakkelijk naar boven en beneden glijden. Bij een ritsscreen zijn er geen openingen aan de zijkanten, waardoor het doek windvast is en niet gaat klapperen. Klinkt al goed, toch? Hieronder lees je nog meer redenen om binnenkort zelf een screendoek aan te schaffen.

Screendoeken houden warmte tegen

Deze buitenzonwering houdt niet alleen de felle zonnestralen tegen, maar ook de warmte. Het doek heeft namelijk een isolerende werking. Hierdoor blijft het in de zomer lekker koel in huis als je de screens naar beneden rolt. In de winter kun je de warmte juist langer vasthouden en op deze manier energie besparen.

Privacy zonder daglicht te verliezen

Van de buitenkant kun je niet door een screendoek heen kijken. Toch komt er voldoende daglicht doorheen en kun je wel van binnen naar buiten kijken. Hierdoor geniet je van privacy zonder een opgesloten gevoel. 

Screens zijn weersbestendig

Screens zijn gemaakt van sterke garens. Het glasvezeldoek wordt voorzien van een coating waardoor het weersbestendig is. Screendoeken van goede kwaliteit gaan dus erg lang mee en zijn een goede aankoop voor de lange termijn.

Je kunt screendoeken vervangen

Je kunt de doeken van vrijwel alle standaard screens vervangen als ze bijvoorbeeld  beschadigd, vervuild of verouderd zijn. Met gebruik van een montagevideo of een stappenplan is screendoekvervanging relatief eenvoudig. Je kunt dit klusje dus prima zelf uitvoeren!

Geniet van de moderne uitstraling

Screendoeken hebben van zichzelf een hele moderne uitstraling. Waar de kast van een rolluik erg robuust oogt, is de kast van een screen een stuk compacter. Ook ziet het doek er stijlvoller uit dat een knikarmscherm of grote luiken. Het voegt dus eerder iets toe aan je woning dan dat het afdoet van de uitstraling.

Verkrijgbaar in diverse soorten en stijlen

Een screendoek voor buiten is verkrijgbaar in allerlei soorten en stijlen. Hierdoor is er altijd een schaduwdoek te vinden dat past bij jouw woning, wensen en budget. Van voordelige handbediende screens tot elektrische screens voor extra gemak. Ook wat betreft kleuren is het aanbod erg ruim. Tip: als je tussen een paar kleuren twijfelt, is het handig om eerst kosteloos wat kleurstalen aan te vragen.