InterieurWonen

Kamerplanten zijn echte sfeermakers

Mooie kamerplanten brengen sfeer in je woning. Je bent je er vaak niet van bewust, maar planten in je directe omgeving hebben veel positieve effecten op je gemoed. Niet alleen produceren ze zuurstof die we nodig hebben maar we voelen ons ook van nature op ons gemak als we omringd zijn door groen. Onbewust komen we tot rust als we de geur van planten en potgrond om ons heen ruiken. Daarnaast zijn kamerplanten visueel erg aantrekkelijk waardoor ze in elk interieur een plaats verdienen.

Grote en kleine kamerplanten

Sommige kamerplanten zijn van nature klein, terwijl andere juist hun charme krijgen als ze omvangrijk zijn en zelfs gaan bloeien. Wat je met planten kunt doen, hangt af van je interieur. Zo kunnen kleine cactussen erg mooi staan op je vensterbank, of onderdeel uitmaken van een zelfgemaakte tafelversiering. Een grote kamerplant in een speciale pot wordt een eyecatcher in je woning en kan ook dienen als een rustgevend ruimtelijk element om een grote ruimte te breken en intiemer te maken. Je hebt de keuzen uit een een uitgebreid assortiment aan grote en kleine kamerplanten en zelf met complete mini-ecosystemen, waar je geen onderhoud aan hebt.

Mooiere kamerplanten door goed onderhoud

Veel kamerplanten zijn oorspronkelijk afkomstig uit subtropische en tropische gebieden. Elke plant heeft eigen eisen als het gaat om water, voeding en zonlicht. In de vrije natuur zijn de omstandigheden bijna altijd optimaal, maar in je woonkamer is het voor veel planten een kwestie van aanpassen. Je kunt ze daarbij helpen en ze zo onderhouden dat hun natuurlijke schoonheid het beste uit de verf komt. Planten die een voorkeur hebben voor schaduw zet je niet in de volle zon. Kamerplanten die afkomstig zijn uit het regenwoud, geef je het liefst zeer regelmatig water en ook besproei je het liefst elke dag de bladeren, om zo natuurlijke regenval na te bootsen. Ook het regelmatig verpotten en toevoegen van geschikte plantenvoeding zorgt ervoor dat je planten zo gezond mogelijk blijven.

Welke kamerplanten passen in mijn interieur?

Als je kamerplanten gaat kopen, kijk dan goed naar de verzorging en de behoeftes van een plant. Doorgaans zie je bij elke plant een uitgebreide omschrijving. Daaruit kun je al veel informatie halen hoe de plant zich in je interieur gaat gedragen en onder welke lichtcondities ze het meest floreren. Daarmee hou je rekening als je een plekje voor ze uitzoekt. Ben je regelmatig van huis, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor onderhoudsarme planten. Heb je echte groene vingers, kijk dan zeker eens naar ons assortiment orchideeën om een echt exotische sfeer in je huis te creëren. Voordat je kamerplanten online bestelt, is het slim om te bepalen waar je ze wilt hebben en hou je ook in gedachten dat ze in een paar jaar tijd flink kunnen groeien.

En zelfs online

Je hoeft tegenwoordig zelfs niet eens meer de deur uit voor je kamerplanten. Geen gesleep meer en een achterbak vol met potgrond. Met een paar simpele klikken, bestel je de leukste kamerplaten online en heb je ze in een oogwenk bij je thuis staan.

Geef een antwoord