VerbouwenWonen

Goed ventileren met ventilatieroosters

U bent bezig met het bouwen van uw huis of u heeft een ingrijpende verbouwing in de planning. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Een van deze zaken is een goede ventilatie van uw woning. Woningventilatie zorgt ervoor dat u altijd frisse lucht in uw woning heeft en dat een overmaat aan vocht en minder gezonde luchtbestanddelen adequaat wordt afgevoerd. Aan woningventilatie worden een aantal wettelijke vereisten gesteld. Veel van deze eisen zijn terug te vinden in het Bouwbesluit. Als u uw woning wilt ventileren, is het verstandig om zaken te doen met een specialist die u daarbij van dienst kan zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld Duco ventilatieroosters monteren.

Waaraan moeten goede ventilatieroosters voldoen?

Of u nou kiest voor mechanische of natuurlijke ventilatie, het is de bedoeling dat de luchtsnelheid in de leefzone van uw huis niet hoger is dan 0,2 m/s. Dit is vastgelegd in het Bouwbesluit. Bij deze luchtsnelheid voelt u zich op uw aangenaamst. De Belgische firma Duco is in staat om verschillende soorten ventilatieroosters op maat te maken die niet alleen van zeer goede kwaliteit zijn, maar ook aan alle wettelijke vereisten voldoen. Als u ventilatie tussen verschillende ruimtes tot stand wilt brengen, kunt u denken aan ventilatieroosters in uw deuren. Veel ventilatieroosters worden in het glas van uw ramen geplaatst, maar we leveren ook ventilatieroosters die in uw kozijnen worden aangebracht. Alle ventilatieroosters uit ons leverprogramma kunt u geheel op maat laten maken, zodat u optimaal profijt van uw woningventilatie geniet.

Speciale Duco ventilatieroosters

In het leverprogramma van Duco zijn ook ventilatieroosters opgenomen met een speciale functie. Zo kan het voorkomen dat uw pand of woning gebaat is bij speciale brandwerende ventilatieroosters. Deze roosters worden meestal op glas of in het kozijn geplaatst en zijn vooral belangrijk voor panden waarvoor nadere eisen aan brandveiligheid gelden. Particulieren zullen ze in de meeste gevallen niet nodig hebben. Echter, als u in een omgeving woont waarbij u regelmatig te kampen heeft met geluidsoverlast, kunnen geluidswerende Duco ventilatieroosters uw woongenot aanzienlijk doen toenemen. Deze zogenaamde susroosters zijn ook aan te bevelen als u in de buurt van een autoweg woont, waar u te maken heeft met een continu en iets hoger achtergrondgeluid. Woont u in een winderige omgeving, denkt u dan vooral aan zelfregelende ventilatieroosters. Bij storm en windvlagen zorgt het rooster er zelf voor dat er niet te veel lucht in uw woning binnendringt.

Open raam is niet genoeg

Mensen hebben vaak het idee dat gewoon de ramen openzetten al ruim voldoende is om een kamer goed te ‘luchten’. Deze oplossing voldoet echter maar gedeeltelijk. Het is inmiddels al uitvoerig onderzocht en het blijkt steeds maar weer dat de kwaliteit van de lucht in een ruimte al vaak na een uur is afgenomen. Door een raam open te zetten, is daarom alleen maar een uitstel van een probleem en is er geen sprake van een effectieve probleemoplosser. Een kamer moet doorlopend van frisse lucht worden voorzien. Met de ventilatieroosters lost u dit probleem voor altijd op. 

Geef een antwoord