InspiratieWonen

Voordelen van een kubistische woning

Een kubistische woning is een trend uit de moderne architectuur. Ze ogen enerzijds wat eenvoudig, maar tegelijkertijd strak en rustgevend. Of de designs met strakke vormen en lijnen bij je passen, is een kwestie van smaak. Hierom de ‘echte’ voordelen van een kubistische woning op een rijtje:

Energiezuinig

Wanneer u denkt aan een kubistische woning, zal ‘energiezuinig’ niet het eerste zijn wat in u opkomt. Echter is het wel zo dat deze categorie woningen écht energiezuiniger zijn dat de standaard woningen die wij kennen. De kubistische bouwvorm is vrij compact en gaat meestal gepaard met grote glaspartijen. Dit zorgt ervoor dat verlichting minder vaak aan hoeft. Maar nog belangrijker: dit zorgt voor veel natuurlijke warmte, waardoor de stookkosten laag blijven. Op deze manier kunt u het geld wat wordt bespaard, besteden aan andere zaken.

Optimaal ruimtegebruik

Zoals de naam het al zegt bij een kubuswoning, lijken deze woningen qua vorm vaak op een kubus. Dit geeft qua ruimte verschillende voordelen. Zo heeft je bovenste verdieping, in tegenstelling tot woningen met een schuin dak, de gehele oppervlakte aan ruimte. Hierdoor heb je vaak tot wel 2 keer zoveel ruimte op je zolder, waardoor je deze ruimte beter kunt gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld extra slaapkamers.

Een ander voordeel aan het platte dak is de mogelijkheid om een dakterras te maken. Het is niet direct voor de hand liggend, maar het is zeker mogelijk. Wat is er nou gaver dan in de zomer lekker BBQ’en op je eigen dak!

kubistische woning

Kostenefficiënt

Tot slot heb je de mogelijkheid om een kubistische woning zogezegd ‘prefab’ te laten bouwen. Dit is een concept wat in Amerika veel voorkomt. Zo worden de huizen al in een fabriek gemaakt, waarna de losse onderdelen worden aangeleverd. Hierdoor kunnen huizen razendsnel worden gebouwd tegen een lage kostprijs. Het nadeel is echter wel dat deze huizen vaak wat ‘standaard’ ogen en niet gemaakt zijn van kwalitatieve materialen.

Is prefab niet echt uw ding, maar spreekt het design van een kubistische woning u wel aan? Dan kunt u kiezen voor een op maat ontworpen design met kwalitatieve materialen. Dit kunt u gewoon laten doen door een architect voor kubistische woningen.

Geef een antwoord