Slaapkamer

Welk bed heb ik nodig voor mijn slaapkamer?

Nieuwe slaapkamer aan het inrichten? Dan zal je vast op zoek zijn naar een nieuw bed. De zoektocht naar een nieuw bed is niet makkelijk, want het aanbod in bedden is zeer groot. Elk bed heeft wel zo zijn voor- en nadelen, maar hoe kies je nu de juiste? Om je hierbij een beetje te helpen is dit artikel geschreven. Hier vertellen we je meer over welke verschillende soorten bedden er zijn en voor wie deze ideaal zijn. 

1 persoonsbed

Een 1 persoonsbed heeft vaak de afmetingen van 90 cm breed en 200 cm lang. Deze bedden zijn veelal terug te vinden in kinderkamers, tienerkamers en in studentenkamers. Dit komt omdat deze bedden weinig ruimte in beslag nemen en toch een plek geven voor een goede nachtrust. Toch is ook te zien dat deze bedden steeds meer voor volwassenen worden gekocht. Je kan hier denken aan logeerkamers bijvoorbeeld. Een 1 persoonsbed kan je ook nog in een iets bredere en smallere maat krijgen. Zo kan je een breedtemaat van 70 cm, 80 cm en 100 cm krijgen. 

Twijfelaar 

Is je kind toe aan een iets groter bed, maar is de kamer niet zo groot? Dan is een twijfelaar ideaal. Dit soort bed heeft veelal een breedtemaat van 140 cm en biedt genoeg ruimte om in je eentje te slapen en ook mogelijk om met 2 personen op te slapen. Deze bedden zijn zeer populair bij tieners en studenten, omdat deze minder ruimte in beslag nemen dan 2 persoonsbedden en toch genoeg ruimte bieden om op te slapen. Je kan ook nog voor een smallere variant kiezen en dat is de twijfelaar met een breedtemaat van 120 cm.

2 persoonsbed

Het meest verkochte bed is het 2 persoonsbed. Dit bed is veel te zien bij volwassenen en wordt in verschillende maten verkocht. De meest gangbare maat is de 180 cm bij 200 cm. Dit is een aardig groot formaat en daarom willen mensen voor een kleinere slaapkamer nog wel is kiezen voor een breedtemaat van 160 cm of 140 cm. Als je een groter maat wilt dan 180 cm, dan kom je al snel uit bij een kingsize bed. Dit bed heeft een breedtemaat van 200 cm. Voor veel mensen is dit niet nodig, maar voor grote slaapkamers kan het wel mooi zijn. 

Welke bedbodem kies ik? 

Weet je al wat voor soort bed je wilt? Dan zal je ook moeten nadenken over de bedbodem die je kiest. De bedbodem is zeer belangrijk, want deze moet de ondersteuning bieden aan het matras dat je hebt uitgekozen. Er zijn verschillende soorten bedbodems die je kunt krijgen. Hier bespreken we de drie meest verkochte soorten namelijk de boxspring, de lattenbodem en de spiraalbodem. 

Boxspring 

De boxspring is de meest luxe en duurste optie van de drie, maar biedt ook zeer veel ondersteuning. Voor mensen met bepaalde klachten aan de rug wordt deze bodem ook zeer aangeraden. 

Lattenbodem

De lattenbodem is de meest verkochte bedbodem en dit is niet voor niets. Deze bedbodem is namelijk niet al te duur en kan voor zeer veel ondersteuning zorgen. Dit ligt er wel aan hoeveel latten je aanschaft. Voor meer ondersteuning kan je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een lattenbodem met 28 latten. 

Spiraalbodem 

Dit is een andere zeer populaire optie, en dit komt door de hoeveelheid ventilatie dat wordt geboden. Deze bedbodem biedt daarbij ook redelijke ondersteuning, maar kan op langere termijn wel kraakgeluiden maken