BadkamerKeukenWonen

Oorzaken verstopte afvoer

Wat veroorzaakt een verstopte afvoer? Er zijn tientallen mogelijkheden denkbaar waarop uw afvoer verstopt is geraakt. Als afvoer ontstoppingsbedrijf staan wij dagelijks oog in oog met de meest bijzondere oorzaken. We komen inmiddels al ruim vijftien jaar bij mensen over de vloer en ieder probleem is anders. We beschikken over moderne apparatuur waarmee we eenvoudig problemen kunnen vaststellen en verhelpen. Eén van de belangrijke dingen die wij onze klanten meegeven is: voorkomen is beter dan ontstoppen, dus zorg goed voor uw afvoer om schade of verstoppingen te voorkomen. Hieronder hebben wij een aantal veelvoorkomende oorzaken voor u op een rijtje gezet en geven u wat tops om een verstopte afvoer in de toekomst te voorkomen.

Blokkering

Een veelvoorkomende oorzaak is een blokkering. Dit gebeurd vaak nadat er per ongeluk iets in de afvoer is geraakt. Denk hierbij aan elastiekjes, papier watjes of andere kleine voorwerpen. Probeer te allen tijde te voorkomen dat dit soort voorwerpen in de afvoer terecht komen, het is een flinke klus om deze te verwijderen.

Afvalwater

Dit is de meest voorkomende oorzaak van een verstopte afvoer. Uw afvoer is verstopt geraakt door etensresten of vetresten die u heeft weggespoeld. Dit is vast komen te zitten aan de binnenkant van de afvoer en moet worden verwijderd.

Kalk en zeepresten

Kalk en zeepresten zijn ook dingen die vaak aan de binnenkant van het riool blijven plakken en door de tijd heen ophopen, met een verstopte afvoer als gevolg. Of het nu gaat om uw gootsteen, bad, douche of wasmachine, dit is een veel voorkomend probleem. 

Een aantal tips

Een eenvoudige ontstopping van een afvoer, doucheputje of wasbak kunt u vaak zelf oplossen met een aantal kleine handelingen. Wij raden u aan om geregeld heeft water door de afvoer te spoelen met een flinke schep soda. Hierdoor zullen zeep en kalresten die ophopen aan de binnenkant van de afvoer oplossen en kunt u de meeste afvoer verstoppingen voorkomen. Ook komt u met een plopper al een heel eind wanneer er bijvoorbeeld haren zitten opgehoopt in de afvoer.

Komt u er niet uit en krijgt u het niet voor elkaar uw afvoer te ontstoppen? Schakel dan een professioneel bedrijf in! Ze kunnen uw afvoer ontstoppen zonder schade aan te bergen aan uw riool en de klus is vaak al binnen een paar uurtjes geklaard. Dus twijfelt u of u een bedrijf moet inschakelen? Doe dit vooral, vaak is uw probleem binnen no- time opgelost!