Slaapkamer

Hoe kies je het juiste bed?

Hoe kies je het juiste bed?

Je beseft het misschien niet, maar bedden zijn enorm belangrijk. Je brengt hier een groot deel van je leven door dus het is belangrijk dat je goed ligt. Een bed moet vooral goed liggen en gepersonaliseerd zijn naar jouw lichaam en behoeften, maar het is leuk meegenomen als het bed er ook mooi uit ziet en van alle gemakken is voorzien. Daarom raad ik zeker aan om De Suite te checken als je opzoek bent naar een nieuw bed.

Matras kiezen

Hoewel iedereen graag een bed heeft wat er mooi uitziet gaat comfort toch voorop. Kijk dus eerst naar je slaapgewoontes. Kijk bijvoorbeeld eerst naar je favoriete slaaphouding. Dit heeft veel invloed op wat voor matras het meest geschikt is voor jou. Zo kan de rug slaper beter geen te hard matras nemen, terwijl een stevig matras juist goed is voor de buikslaper. Een zijslaper heeft het meeste aan een matras met verschillende comfortzones. Ook je gewicht heeft effect op je matras keuze, omdat deze stevig genoeg moet zijn om niet snel in te zakken.

To topmatras or not to topmatras?

Een topmatras ligt op je matras en biedt een aantal voordelen. Het beschermt je matras tegen inzakken en kan een verkoelend of verwarmend effect geven afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Heb je het snel heet? Kies dan een topmatras met een ademende werking. Heb je het juist snel koud? Kies dan een topmatras wat de warmte juist een beetje vasthoudt. Een topmatras kan niet een slecht matras weer goed maken. Het is dus nog steeds van belang om een goed matras aan te schaffen.

Het bed frame

Nu kunnen we bijna naar het design gaan kijken. Eerst is het nog van belang om het soort bed te kiezen. Boxspring of een ‘normaal’ bed frame met lattenbodem? Ook de maat is van belang. Als je samen slaapt is het fijn als er aan beide kanten van het bed ruimte is om te lopen en in en uit bed te stappen.