Slaapkamer

3 redenen om te kiezen voor een dekbedovertrek van katoen satijn

Wanneer je op het punt staat om een nieuw dekbedovertrek voor om je dekbed te kopen, heb je vandaag de dag de keuze uit verschillende opties. Niet alleen wat betreft de kleur of de print, maar ook wanneer het aankomt op het materiaal waar het dekbedovertrek van is gemaakt. Dit kunnen bijvoorbeeld 100 procent synthetische of 100 procent natuurlijke materialen zijn, maar ook een mengeling is heel goed mogelijk. Toch worden de meeste dekbedovertrekken nog steeds van katoen gemaakt. Katoen kan echter op verschillende manieren worden verwerkt en daarom heb je ook binnen de categorie ‘katoen’ de keuze uit meerdere opties: percaline, katoen satijn, flanel en ga zo maar door. In deze blog willen we graag wat dieper ingaan op katoen satijn. Hieronder volgen daarom drie redenen om te kiezen voor een dekbedovertrek van katoen satijn. Lees snel verder!

Natuurlijke materialen als katoen (en dus ook katoen satijn!) bevorderen de nachtrust

Dat de meeste dekbedovertrekken van katoen worden gemaakt, heeft zo zijn redenen. Katoen is een natuurlijk materiaal dat wordt gewonnen van de katoenplant. Het groeit als een soort kleine witte bolletjes aan de plant. Zodra deze pluizige bolletjes volledig volgroeid zijn, worden ze geplukt en kunnen er katoendraden van worden gesponnen. Katoen staat erom bekend dat het, dankzij de speciale vezelstructuur, een grote hoeveelheid vocht kan opnemen. Katoen is echter niet alleen vochtabsorberend, het is ook nog eens een stof die goed ademt. Dit geldt voor alle soorten katoen, dus ook katoen satijn. Een katoenen dekbedovertrek voelt zelfs bij tropische temperaturen lekker koel aan en weet de nachtrust te bevorderen.

Katoen satijn geeft jouw bed een luxueuze uitstraling

Wil je jouw bed voorzien van een luxueuze uitstraling zoals je ook in chique hotels en bed & breakfasts ziet? Kies dan voor een dekbedovertrek van katoen satijn, zoals een dekbedovertrek 200×200 van Cinderella bijvoorbeeld. Door de manier waarop katoen satijn wordt gemaakt, krijgt het een mooie, subtiele glans. Een glans die bij een ‘standaard’ katoenen dekbedovertrek ontbreekt. Een dekbedovertrek van katoen satijn is een ware eyecatcher in jouw slaapkamer.

Het is een soepel vallende stof die niet snel kreukt

De manier waarop katoen satijn wordt geweven heeft echter niet alleen invloed op de glans van de stof, het zorgt er ook nog eens voor dat de stof soepel valt en niet snel kreukt. In vergelijking met percaline katoen bijvoorbeeld, worden de draden bij katoen satijn veel dichter op elkaar geweven. Hierdoor ontstaat er een zeer zachte en gladde katoensoort met een hoge dichtheid. Door deze hoge dichtheid hoef je het dekbedovertrek na het wassen niet meer te strijken en valt het vanzelf weer in de plooi. Even netjes uithangen en het strijkijzer kan in de kast blijven staan!