Verbouwen

Welke laminaat stijl past bij jouw interieur

Laminaat is een populaire vloerbedekking omdat het eenvoudig te installeren is en zeer onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast is een vloer van laminaat ook relatief goedkoop en voor veel mensen aantrekkelijk. Ondertussen zijn er ontzettend veel laminaat soorten en kun je voor elke woonstijl wel een passende laminaat soort vinden. Hier vertellen we je meer over de woonstijlen en welke laminaat stijl daar goed bij passen.

Klassieke woonstijl

Vroeger lag er op de vloer van een klassiek interieur meestal tapijt. Ondanks dat tapijt prettig aanvoelt aan je voeten, is dit niet de handigste keuze omdat tapijt lastig te onderhouden is. Daarom zie je nu steeds vaker een groot klassiek kleed, in plaats van een hele vloer van tapijt. Zo’n kleed leg je dan op een laminaatvloer met visgraat patroon of tegellaminaat met klassieke tegels. Visgraat is tegenwoordig erg populair, het doet denken aan een oude stadswoning en past daarom goed bij een klassieke woonstijl. Een tegelvloer met klassieke elementen kan een druk patroon zijn, maar je kunt ook denken aan een marmerlook. Hiermee creëer je een luxe klassieke woonstijl.

Industriële woonstijl

Een industriële woonstijl heeft een zwart, wit grijs basis met robuuste industriële elementen. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van staal, beton, stenen, leer en grote planten. Voor een vloer in een industrieel interieur kun je denken aan een betonlook, natuursteen of donkergrijs hout.

Landelijke woonstijl

Bij een landelijke en rustieke woonstijl zie je meestal een plankenvloer. In een landelijke woonstijl wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Je haalt als het ware het buitengevoel naar binnen. Een houten laminaatvloer mag er in een landelijke woonstijl best robuust uitzien. Je kunt kiezen voor een gewone houten vloer, maar met een laminaatvloer geniet je van voordelen als makkelijke onderhoud en hoe eenvoudig het is om de vloer te installeren.

Moderne woonstijl

Het idee in een moderne of minimalistische woning is om alles zo simpel en strak mogelijk te houden. In een modern huis vind je vooral koelere kleuren. Normale warmere houttinten passen hier dus niet zo goed bij. Je kunt wel kiezen voor een vergrijsde houtkleur. Wil je echt een super minimalistische moderne stijl? Dan kun je het beste kiezen voor een vinyl laminaat met een zo effen mogelijk patroon of lichte betonlook.

Scandinavische woonstijl

Deze woonstijl lijkt wel wat op een moderne en minimalistische woonstijl. Een Scandinavische woonstijl gebruikt echter lichtere kleuren en gladde afwerkingen. Daarom past een lichtere tegellaminaat hier perfect bij. Daarnaast zijn houtstructuren met grey- of whitewash ook een goede keuze.