Interieur

Op zoek naar een glazen kandelaar? Let hier op!

Of je nu op zoek bent naar iets om je etentje te verlichten of gewoon een beetje licht op je nachtkastje nodig hebt, kaarsen kunnen op talloze manieren worden gebruikt. Ze zijn er ook in een aantal kleuren, vormen en maten. Kandelaren zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder glas, hout en metaal. Een gekleurde glazen kandelaar kan een bijzonder goede keuze zijn als je wat elegantie toevoegen aan je kamer.

Kies een stijl

De stijl van de kandelaar die je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de kamer waarin je hem wilt gebruiken. Traditionele kandelaars hebben een taps toelopende basis en rechte steel, waardoor ze het meest geschikt zijn voor gebruik in traditionele kamers. Moderne kandelaars zijn hoekig en sculpturaler, waardoor ze geschikt zijn voor hedendaagse ruimtes. Hedendaagse kandelaars nemen vaak meer abstracte vormen aan die asymmetrisch kunnen zijn. Dit maakt ze ideaal voor moderne woningen met een gedurfd interieur. Traditionele glazen kandelaars zijn meestal gemaakt van helder glas, terwijl moderne glazen kandelaars zoals die van ZUS&IK vaak in felle kleuren zoals rood of groen komen. Sommige eigentijdse ontwerpen hebben metalen voetstukken in plaats van glazen. Deze kunnen ook op maat worden gemaakt als  je niets leuk vindt bij een winkel in de buurt.

Zoek de juiste hoogte

De hoogte van de kandelaar is een andere belangrijke factor om te overwegen. Kandelaars zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en het is belangrijk om te weten welke het beste bij je past. De standaard hoogte van de kandelaar is ongeveer 12 centimeter lang. Als je een kleine tafel hebt of als de kandelaars op een bijzettafeltje gaan, is dit misschien niet ideaal. Als je echter een grote eettafel hebt, zou deze maat goed voor je moeten werken. Je kunt ook kiezen tussen korte en lange versies van hetzelfde ontwerp. Als je huis hoge plafonds heeft, zijn grotere kandelaar ontwerpen geschikter dan kortere. Bij het kopen van een glazen kandelaar is kleur het eerste waar je op moet letten. Omdat de kaars in deze kandelaar wordt geplaatst, is het belangrijk om een kleur te kiezen waarin je je kamer wilt verlichten.