Badkamer

Infraroodpanelen als verwarming in de badkamer

Het is zonde om de hele dag de badkamer te verwarmen, want dit is typisch een ruimte in je woning waar je slechts een paar korte momenten per dag verblijft. Infraroodpanelen zijn hiervoor ideaal. Met zo’n verwarmingspaneel in de badkamer zorg je ervoor dat de badkamer alleen wordt verwarmd op de momenten dat je er zelf bent.

Na het inschakelen van de infraroodpanelen wordt de badkamer door middel van stralingswarmte verwarmd. Vaak zijn de panelen al binnen 3 minuten op vol vermogen aan het verwarmen. Naast het voordeel van efficiënt verwarmen is het ook een voordeel dat infraroodpanelen gemakkelijk weg te werken zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een spiegel of in het plafond.

Waarom kiezen voor infraroodpanelen?

Het kiezen voor infrarood panelen als badkamer verwarming is vaak een uitstekende keuze. Dit type verwarming is niet alleen stijlvol weg te werken, maar zorgt ook voor een besparing op energiekosten. De grootste voordelen hebben wij hieronder voor je verzameld.

  • Energiezuinige verwarming. Het verwarming door infraroodpanelen zorgt voor een energiebesparing. Traditionele verwarming moet lange tijd opwarmen voordat deze op temperatuur is. Bij panelen duurt het slechts 2 á 3 minuten voordat deze op vol vermogen verwarmen.
  • Gemakkelijk te installeren. Voor het installeren van infraroodpanelen is er enkel een stopcontact nodig. Dit zorgt ervoor dat er geen leidingen gelegd hoeven te worden. Dit type badkamerverwarming kan dan ook erg gemakkelijk geïnstalleerd worden. 
  • Minder condensatie. Condensatie in de badkamer zorgt ervoor dat de lucht in de ruimte klam en benauwd aanvoelt. Om dit te voorkomen is infraroodverwarming een uitstekende keuze. Bij dit type verwarming worden de objecten opgewarmd en niet de lucht.

Snel verwarmd. Binnen korte tijd is de badkamer heerlijk verwarmd. Het verwarmen van de badkamer gaat niet alleen erg snel, maar het soort warmte voelt als de voorjaarszon. Echt heerlijk.

Geef een antwoord