AlgemeenInterieur

Eetkamerstoelen, de trends voor 2020

eetkamerstoelen

Ben je van plan om nieuwe eetkamerstoelen te gaan kopen dit jaar? Als je nieuwe eetkamerstoelen wilt gaan kopen kun je hier lezen wat de laatste trends zijn zodat je er straks niet alleen comfortabel maar ook trendy bij zit dit jaar.

Eetkamerstoelen in natuurlijke materialen

2020 staat wat interieurtrends betreft helemaal in het teken van duurzaamheid en natuurlijke materialen. En dat vertaalt zich op allerlei manieren naar hoe de eetkamerstoelen er dit jaar uitzien. Als we kijken naar de materialen dan zien we veel natuurlijke materialen zoals hout, kurk en rotan in het interieur verschijnen. Dus die vintage rotan stoel van je oma is weer helemaal hip, en kan van zolder worden gehaald. Over vintage meubels gesproken, dat is een andere trend die dit jaar steeds vaker zal opduiken. Je ziet steeds vaker dat jonge designers oude meubels een facelift geven of delen van oude meubels hergebruiken. Je kunt natuurlijk ook naar een kringloopwinkel gaan om daar je slag te slaan voor een goedkoper alternatief.

eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen krijgen warme kleuren

Bruin wordt het nieuwe zwart. We zien dat bruine tinten steeds meer zwart van het toneel verdrijven. Ook wat betreft eetkamerstoelen zien we dat natuurlijke kleuren en aardetinten zoals chocoladebruin, rauwe omber en okergeel steeds populairder worden. Naast de aardetinten doen natuurlijke kleuren zoals ecru, diepgroen en kobaltblauwe het ook goed als accenten. De natuur speelt ook een belangrijke rol in het dessin. Prints met planten en bloemen doen het goed dit jaar. Ook de panterprint is weer terug van weggeweest, evenals andere dierenprints.

Tips voor het uitkiezen van eetkamerstoelen

Afgezien van een mooi design of een mooie kleur is het allerbelangrijkste van een stoel natuurlijk dat hij lekker zit. Als je recensies leest is het opvallend dat veel eetkamerstoelen helemaal niet lekker zitten. En je wilt natuurlijk niet dat je gezellige etentje wordt verstoord door stoelen met een te actieve zit of waar je het niet lang op volhoudt. Een andere tip is dat je rekening moet houden met de hoogte van het tafelblad. Het is erg onprettig als je op een stoel zit die eigenlijk te laag is voor de tafel. Bovendien is niet elke tafel even hoog, dus let ook op de afstand die je hebt tussen de onderkant van het tafelblad en de bovenkant van de zitting. Een afstand 28 centimeter tussen de bovenkant van het tafelblad en de bovenkant van de zitting is doorgaans voldoende. Dus om comfortabel te kunnen eten zorg je ervoor dat de eetkamerstoelen lekker zitten en bij de tafel passen.

Geef een antwoord