Algemeen

Waarom een ergonomische thuiswerkplek belangrijk is

De meeste kantoren in Nederland hebben ergonomische werkplekken voor hun medewerkers. Het bureau is in hoogte verstelbaar en de bureaustoel kan helemaal naar het lichaam versteld worden. Deze basis is in vrijwel ieder kantoor wel in orde. Vooral bij thuiswerkers is er vaak nog geen sprake van een ergonomische thuiswerkplek. Terwijl dat juist enorm belangrijk is. 

Werken aan de keukentafel of op de bank komt je productiviteit zeker niet ten goede. Daarom is het belangrijk om een ergonomische thuiswerkplek te creëeren. Lees in dit artikel wat ergonomisch werken is en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is ergonomisch werken?

Ergonomisch werken zorgt voor een gezonde werkhouding, maar ook mentale en fysieke herstelmomenten zijn onderdeel van ergonomisch werken. Voor de juiste werkhouding is het belangrijk om ergonomische kantoormeubelen te kopen. Denk aan een verstelbaar bureau en een ergonomische bureaustoel. Deze twee vormen de basis van ergonomisch werken. Maar je kan ook nog kiezen voor een ergonomische muis, ergonomisch toetsenbord of een zit-sta bureau. Al deze hulpmiddelen dragen bij aan een ergonomische werkhouding.

Het belang van een ergonomische bureaustoel

Een zithouding is erg slecht voor je lichaam. Bij zittende beroepen waarbij je meer dan 6 uur per dag op een stoel zit zal je regelmatig last hebben van lichamelijke klachten. Na een lange dag werken kan je last van je schouders, nek en rug krijgen. Als je kiest voor een ergonomische bureaustoel, zoals deze van OfficeCity, dan zal je minder klachten ervaren. Een goede bureaustoel zorgt er namelijk voor dat je in een gezonde houding kunt werken. Het voordeel van een ergonomische bureaustoel is dat deze verstelbaar is, zodat je de stoel helemaal op je lichaam kunt afstellen. Voor thuiswerkers is een ergonomische bureaustoel absoluut een must. Dit vormt de basis van een gezonde thuiswerkplek en zorgt ervoor dat je productiever kunt werken.

Geef een antwoord