InspiratieInterieurWonen

Zo richt je een grote woonkamer in

grote woonkamer

Tijdens het inrichten van een grote woonkamer kun je al snel in de knoop komen met de beschikbare ruimte. Stop je er te veel in, dan wordt het zo druk en onoverzichtelijk, maar doe je te weinig, dan voelt het snel wat kil en leeg aan.  We hebben dus wat tips waardoor je een imposante, rustige grote woonkamer in kan richten.

Creëer afscheiding

Het staat misschien haaks op de grootte van de woonkamer die je wilt benadrukken, toch kan het een erg ruime illusie geven om aparte kleine ‘ruimtes’ te creëren. Je kunt hiervoor van alles gebruiken. Met een vloerkleed, bank of televisiemeubel trek je lijnen in de ruimte die  je als rode draad kan gebruiken voor alle andere meubels die je neer wilt zetten. Zie ze als doorzichtige muren die je kunt verplaatsen.

Niet teveel eyecatchers

Om een grote ruimte niet te druk te maken, zorg je voor een aantal echte eyecatchers in de ruimte. Dit zijn objecten die eruit springen en meteen jouw aandacht trekt wanneer je de ruimte binnen gaat. Goede eyecatchers zijn bijvoorbeeld een donkere hoekbank, een grote televisie, een kleurrijk schilderij of een goed gevulde boekenkast. Bonuspunten als de eyecatchers meteen de functie van de ruimte benadrukken. Zo krijgt de ruimte waarde en voelt deze functioneel. Probeer er twee of drie in de ruimte te verwerken. Meer kan, maar let op dat het niet te druk wordt. Hier kan je meer over lezen op huisentuincomfort.nl

Laat de muren vrij

Als je in een grote ruimte meubels tegen de muur aan zet heeft het al snel een leeg en kil uiterlijk. Je benut dan niet de grootte en er ontstaat al snel een leeg midden van de kamer, wat juist het pronkstuk zou moeten zijn. Als je het midden van de kamer als startpunt gebruikt, krijgt de woonkamer een stuk meer volume. Je hoeft overigens niet volledig weg te blijven van de muren, maar probeer bijvoorbeeld eens de bank net een halve meter van de muur weg te schuiven. Het scheel best een hoop.

Lees ook eens ons artikel over het de perfecte inrichting van een moderne leefkeuken!

Geef een antwoord