Verhuizen

Haal het meeste uit een huisbezichtiging

effectieve huisbezichtiging

Je hebt online jouw droomhuis gevonden. Je wilt het graag met je eigen ogen zien om te weten of het ook daadwerkelijk zo mooi is van binnen, dus je regelt een huisbezichtiging. Dit zijn soms overweldigende momenten, en je komt misschien niet alles te weten wat je wilt. Hieronder een aantal tips als houvast voor een succesvolle huisbezichtiging.

Bereid een lijstje voor

Wat heeft een huis eigenlijk allemaal nodig om jou tevreden te maken? Schrijf alle dingen waar je aan denkt op en lijst en gebruik deze als checklist tijdens de bezichtiging. Denk hierbij dan ook vooral aan de details die je snel kunt missen, zoals de afstand tussen kamers, de ventilatie, de CV-ketel, de aansluitingen in de keuken en badkamer, enzovoorts.

Leg het vast

Neem iets mee om dingen op te schrijven, maak foto’s van de details, en film een kort rondje door het huis. Zo kan je ook na de bezichtiging nog veel te weten komen en onthoud je beter wat je gezien hebt.

Neem iemand mee

Als je in je eentje bezichtigd, komt het sneller voor dat je iets mist of dat je teveel focus legt op de makelaar.  Met z’n tweeën ben je oplettender en kritischer. Je kunt dan ook sneller het hele huis bekijken.

Volg niet alleen de makelaar

Bij een bezichtiging zal in de meeste gevallen de makelaar aanwezig zijn om je een rondleiding te geven. Toch weten zij nooit precies wat jij wilt zien of ervaren. Ga dus vooral zelf op pad en bekijk hetgeen wat je wilt bekijken, anders kan je veel missen. Het kan ook best dat de makelaar zal proberen een aantal negatieve aspecten van de woning te verbergen, maar wees niet bang om hier doorheen te kijken.

Bekijk de omgeving

Een woning draait niet alleen om het pand zelf, de omgeving is ook belangrijk. Is het een rustige buurt of een drukke? Is het kindvriendelijk of juist niet? Hoe druk zijn de wegen? Dit zijn aspecten waar je met een Google Maps zoektocht misschien niet zo snel op komt.

Wil je meer leuke woontips? Kijk dan eens op huisentuincomfort.nl

Geef een antwoord