InspiratieInterieurWonen

Een warm onthaal met een mooie inkomhal

warme inkomhal

Voor een eerste indruk krijg je geen tweede kans, zo luidt het gezegde. Dit geld zo ook bij een woning. Hoe gezelliger deze hal is, hoe meer welkom jij en jouw gasten zich zullen voelen. Het is een veelgebruikte ruimte, dus het verdient zeker jouw aandacht. En het hoeft helemaal niet zoveel te kosten.

De basis

Essentieel in elke inkomhal is uiteraard een kapstok, schoenen- en jassenkast, en eventueel een spiegel. Dit is in principe alles wat je nodig zult hebben, maar hier kan je veel mee spelen. Denk aan een uitbundige kapstok die een ware eyecatcher vormt in de hal en meteen de aandacht naar binnen trekt. Omdat de kast het eerste meubel is wat gasten van jouw woning zullen zien, probeer er eentje te kiezen die als een ware samenvatting van jouw interieur dient.

Maak het ruimer

Een ruime inkomhal geeft een vrij en welkom gevoel. De werkelijke oppervlakte valt vrijwel nooit aan te passen, maar toch zijn er manieren om de hal grootser en ruimer aan te laten voelen. Denk aan:

  • Spiegels: Spiegels vormen de illusie dat een muur als het ware doorloopt. Voor een extra diep effect plaats je de spiegel aan de lange kant van de hal, zodat het mooi doorgetrokken wordt.
  • Vloerbedekking: Met een rustige vloerbedekking kan je best veel bereiken. Met een simpel dun tapijt kan je de diepte van een ruimte verhogen.
  • Maak het licht: Door de plaatsing in de woning zal de inkomhal vaak een vrij donkere ruimte zijn. Het is daarom alleen maar waardevol om hier een licht interieur voor te gebruiken, anders kan het onderdrukkend en krap aanvoelen. Met lichte muren, vloerbedekking en tapijten kom je een heel eind.

Zorg voor een eyecatcher

Elke inkomhal heeft een eyecatcher nodig. Dit is hétgeen dat meteen op valt als je de deur binnen komt. Het gaat vooral weer om die eerste indruk. Je kunt denken aan een mooie designer kapstok, een imposant beeld, een grootse plant of een kleurrijk schilderij.

Geef een antwoord