InspiratieInterieurKeukenWonen

De perfecte inrichting van een moderne leefkeuken

De perfecte inrichting van een moderne leefkeuken

Het is enorm hip om een gigantische leefkeuken in je huis te plaatsen. En terecht! Je kan er heerlijk onbezorgd koken omdat je altijd voldoende werkblad hebt. Dit is zeker het geval wanneer je een kookeiland in je keuken neerzet. Dit is niet alleen erg handig, maar ook nog eens super mooi en fijn om met vrienden of familie in te relaxen. Wel zijn er bij het inrichten van een leefkeuken een aantal zaken waar je zeker op moet letten om het tot een succes te maken. Hieronder lees je een aantal tips over het inrichten van een grote keuken.

Barkrukken

Natuurlijk zijn de barkrukken bij een kookeiland erg belangrijk. Het is immers de ideale plek om een gesprek te hebben met degene die aan het koken is, of om gewoon even op neer te ploffen. Doordat barkrukken wat hoger zijn dan normale stoelen, vallen ze wat meer op. Dit maakt het extra belangrijk om de juiste barkrukken voor jouw interieur aan te schaffen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor mooie stoffen, leren of kunststof barkrukken. Ook is er de keuze in veel kleuren en stijlen. Toch is design niet allesbepalend: het zitcomfort is uiteraard ook erg belangrijk.

Eettafel en eetkamerstoelen

Eettafels zijn ook meubelstukken waar eindeloos mee gevarieerd kan worden. Ze zijn er alle materialen, kleuren en afmetingen die je ook maar kan bedenken. Het belangrijkste hierin is dat je voor een goede kwaliteit eettafel gaat die bij de rest van je interieur past. Ook de hoogte van een tafel is belangrijk; dit moet voor jouzelf comfortabel zijn om aan te eten. Test een tafel daarom altijd in een fysieke woonwinkel. Bij woonwinkels als Moderne Meubels vind je eetkamertafels die je uit kan proberen tegen een scherpe prijs. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je bijpassende eetkamerstoelen vindt. Zowel in design als zithoogte moet dit matchen. Het voordeel aan fysieke woonwinkels is dus ook dat je hier verschillende stoelen en tafels kan matchen en testen.

Geef een reactie