InspiratieInterieurKeukenWonen

De perfecte inrichting van een moderne leefkeuken

De perfecte inrichting van een moderne leefkeuken

Het is enorm hip om een gigantische leefkeuken in je huis te plaatsen. En terecht! Je kan er heerlijk onbezorgd koken omdat je altijd voldoende werkblad hebt. Dit is zeker het geval wanneer je een kookeiland in je keuken neerzet. Dit is niet alleen erg handig, maar ook nog eens super mooi en fijn om met vrienden of familie in te relaxen. Een leefkeuken is een complete keuken met alles erop en eraan. Je kan het zo inrichten dat je niet eens een woonkamer nodig hebt. Wel zijn er bij het inrichten van een leefkeuken een aantal zaken waar je zeker op moet letten om het tot een succes te maken. Hieronder lees je een aantal tips over het inrichten van een grote keuken.

Barkrukken

Natuurlijk zijn de barkrukken bij een kookeiland erg belangrijk. Het is immers de ideale plek om een gesprek te hebben met degene die aan het koken is, of om gewoon even op neer te ploffen. Doordat barkrukken wat hoger zijn dan normale stoelen, vallen ze wat meer op. Dit maakt het extra belangrijk om de juiste barkrukken voor jouw interieur aan te schaffen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor mooie stoffen, leren of kunststof barkrukken. Ook is er de keuze in veel kleuren en stijlen. Toch is design niet allesbepalend: het zitcomfort is uiteraard ook erg belangrijk.

Eettafel en eetkamerstoelen

Eettafels zijn ook meubelstukken waar eindeloos mee gevarieerd kan worden. Ze zijn er alle materialen, kleuren en afmetingen die je ook maar kan bedenken. Het belangrijkste hierin is dat je voor een goede kwaliteit eettafel gaat die bij de rest van je interieur past. Ook de hoogte van een tafel is belangrijk; dit moet voor jouzelf comfortabel zijn om aan te eten. Test een tafel daarom altijd in een fysieke woonwinkel. Bij woonwinkels als Moderne Meubels vind je eetkamertafels die je uit kan proberen tegen een scherpe prijs. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je bijpassende eetkamerstoelen vindt. Zowel in design als zithoogte moet dit matchen. Het voordeel aan fysieke woonwinkels is dus ook dat je hier verschillende stoelen en tafels kan matchen en testen.

Kies voor een leuk tafelzeil

Om de tafel van je leefkeuken sfeervol aan te kleden kun je gebruik maken van tafeltextiel. Veel mensen kiezen voor een leuk tafelzeil of een tafelkleed met print. Het voordeel van tafelzeil is dat het materiaal waterdicht is en er dus geen vlekken of kringen in je eettafel kunnen trekken. Heb je een hele mooie houten tafel waarbij je het tafelblad graag wilt beschermen tegen krassen en vlekken, kies dan voor een doorzichtig tafelzeil of een transparante tafelbeschermer. Met deze opties  loop je geen enkel risico op beschadigingen aan je keukentafel en behoud je tóch de sfeer die je keukentafel uitstraald. Dit omdat je tafelblad dus gewoon zichtbaar blijft.

Als je op zoek bent naar meer keukentips is huisentuincomfort.nl altijd een leuke website.

Geef een antwoord