InspiratieInterieurTuinWonen

De beste woon-items voor de zomer

De beste woon-items voor de zomer

Het inrichten van een huis is in de zomer een ander verhaal dan wanneer je dit in de winter doet. Waar je in de winter eerder zal gaan voor warme kleuren, pluizige kleden en bijvoorbeeld een sfeerhaard, zal je in de zomer toch meer geneigd zijn om te gaan voor zomerse kleuren, strakke lijnen en elementen die je huis met je tuin verbinden. Het shoppen voor zomerse woon-items kan soms best een uitdaging zijn. In dit artikel lees je meer over de beste zomerse items en kan je inspiratie opdoen voor je eigen inrichting.

Meubels

Je meubels maken natuurlijk je interieur. Deze bepalen dus heel gauw of de ruimte waar ze staan een zomers of een winters karakter heeft. Natuurlijk is het niet realistisch om ieder seizoen een nieuwe bank te kopen, maar je kan er wel degelijk voor kiezen om te spelen met kleinere meubels om zo een zomerse sfeer in huis te halen. Om dit echt te realiseren is het van belang dat je elementen in je tuin en huis laat terugkomen. Dit wil zeggen dat als je in je huis een moderne inrichting hebt, dat je dit in de tuin doortrekt. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een strak aluminium ligbed in je tuin neer te zetten. Met een goed ligbed zorg je ervoor dat je een geheel maakt van je tuin en je huis, waardoor je binnen de zomer ook ervaart. Natuurlijk spelen hierbij ook andere elementen een rol, zoals bijzettafels, tuinstoelen en fauteuils. Ook hierin geldt dat je ze op elkaar af moet stemmen voor een zomers geheel.

Decoratie

In de decoratie van je huis kan je echt het verschil maken. Kies voor pastel kleuren of juist hele felle kleuren, waardoor de decoratie echt uit je interieur springt. Deze kleuren voelen op zichzelf al bijna verfrissend aan, wat erg fijn is in de zomer. Daarnaast is het van belang dat je veel natuurlijke elementen in je decoratie laat terugkomen. Denk hierbij aan een mooie kamerplant of leuke kleinere plantjes op de vensterbank. Je kan hierin eindeloos variëren.

Ben je op zoek naar de laatste zomertips voor je huis? Kijk dan snel op huisentuincomfort.nl

Geef een antwoord