Interieur

Welke vloer past bij kinderen?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer maar vind je de keuze erg lastig? Vaak wordt een ding over het hoofd gezien en dat zijn namelijk de kinderen die ook gebruik maken van de vloer. Een vloer moet stevig zijn maar er moet natuurlijk ook gemorst & geknoeid kunnen worden. Er zijn zoveel verschillende vloeren maar welke past nou het beste bij kinderen?

Houten vloer

Een houten vloer is erg geschikt voor kinderen. De vloer is namelijk erg stevig en kan wel tegen een stootje! Wanneer de vloer toch beschadigt kan je de houten vloer bijna altijd nog schuren waardoor je de schade weg kan werken. Dit is echt een voordeel van houten vloeren aangezien ze dan in goede staat blijven. Daarnaast is het niet heel erg als er een keer geknoeid of gemorst wordt maar het is wel van belang dat je het gelijk schoonmaakt aangezien je geen kringen of vlekken in de vloer wilt. 

Pvc vloer

Ook pvc vloeren zijn erg stevige vloeren en daarom geschikt voor kinderen. Wanneer je is een keer iets laat vallen zou dat weinig tot geen schade moeten zijn. Ook spelen kinderen vaak met speelgoed wat je over de vloer moet schuiven. Dit zou niet mogen leiden tot zichtbare krasvorming aangezien de pvc vloeren erg sterk zijn. Daarnaast zien pvc vloeren er erg mooi en strak uit. Een strakke pvc vloer maakt toch wel echt een warme sfeer in het huis. Er is ook ontzettend veel aanbod in verschillende pvc vloeren bekijk maar eens martijndewit.nl/pvc/

Gegoten vloer 

Gietvloeren zijn aan de ene kant wel geschikt voor kinderen maar ook weer niet. Wanneer kinderen vallen op een gietvloer vallen ze iets minder hard i.p.v. op stenen aangezien de gietvloer een beetje mee veert. Een nadeel van zo’n gietvloer is dat hij waarschijnlijk vaak schoongemaakt moet worden omdat viezigheid heel goed zichtbaar is. Een gietvloer is daarentegen wel waterdicht en dus is het niet erg als er een keer geknoeid wordt. 

Stenen vloer

Ten slotte is een stenen vloer ook wel geschikt voor kinderen maar er zitten ook nadelen aan. Een stenen vloer is namelijk wel geschikt voor ongelukjes en of morsen. Het grootste nadeel aan een tegelvloer is dat kinderen zich erg kunnen bezeren omdat de vloer zo hard is. 

Geef een antwoord