Interieur

Staande bureaus: zijn ze het waard?

De kans is groot dat je iemand op je werk aan een bureau staand ziet werken. Misschien gebruik je er zelfs een. Volgens een rapport zijn staande bureaus hot and happening. Een reden voor de populariteit: onderzoek heeft aangetoond dat langdurig zitten uw gezondheid schaadt, zelfs als je veel beweegt al je niet zit. Een sta-bureau is elke opstelling van meubels waarmee je kunt staan terwijl je aan je bureau werkt. Het kan net zo eenvoudig en goedkoop zijn als het plaatsen van een computermonitor op een doos of een stapel boeken, of het kan zo uitgebreid en prijzig zijn als een aangepast platform dat de hoogte aanpast met een druk op de knop.

Een kijkje achter de claims

Een ding waar veel studies duidelijk over zijn, is dat lange uren zitten en gebruik van bureaustoelen in verband staan met obesitas, diabetes, hartaandoeningen, sommige soorten kanker en een korter leven. Het is dus logisch dat staan deze risico’s zou tegengaan. Er zijn echter nog geen onderzoeken gedaan om deze veronderstellingen te bewijzen of te weerleggen.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat de bloedsuikerspiegel na het eten sneller weer normaal wordt bij mensen die meer tijd hebben gestaan ​​dan zitten die dag. En veel mensen die een sta-bureau gebruiken, zeggen dat het hen heeft geholpen met schouder- en rugpijn. Maar het is ook waar dat langdurig staan ​​rug-, been- of voetpijn kan veroorzaken in plaats van het te verlichten. Deskundigen adviseren dat als u een sta-bureau probeert, langzaam begint (slechts 30 minuten tot een uur per dag staan) en geleidelijk toeneemt.

Eén ding is duidelijk en overeengekomen door gezondheidsdeskundigen: het nemen van regelmatige wandelpauzes, zelfs korte tijdens het werk, kan leiden tot een betere gezondheid en u helpen langer te leven. Dus bij deze let vooral goed op dat je wel in ieder geval wat aan beweging doet om ervoor te zorgen dat je gezond blijft en langer kan leven.

Geef een antwoord