Interieur

De voordelen van LED lampen

LED verlichting biedt veel voordelen voor particulieren als bedrijven. Je hebt het vast weleens voorbij zien komen op internet en vrijwel overal waar je komt is er wel een vorm van LED verlichting. Steeds meer zien we in Nederland dat mensen LED verlichting gebruiken. Behalve dat LED verlichting veel minder stroom verbruikt biedt het nog meer voordelen. In dit artikel delen we een aantal voordelen van LED verlichting.

Stroomverbruik

Eén van de bekendste en grootste voordelen van LED verlichting is het stroomverbruik. Men ziet het direct terug in de dalende energierekening. Een ledlamp is gemiddeld tien keer zo zuinig als de bekende halogeenlamp. LED lampen zijn wat duurder bij aanschaf, maar het is een lange termijn investering waar je uiteindelijk goedkoper mee uit bent.

Verschillende soorten licht

Ledlampen worden in veel apparaten gebruikt. Denk aan stoplichten, televisies, afstandsbedieningen en meer. Daarnaast kun je LED lampen op verschillende manieren gebruiken. Niet alleen wordt het licht gebruikt in de keuken waar je het eten goed moet zien, maar ook kun je LED sfeerverlichting toepassen waarbij je het licht zo afstemt zoals je zelf wilt. Denk bij het kijken van een serie op de bank of tijdens een romantische avond. Met een Friends of Hue schakelaar kun je slimme verlichting niet alleen aan- en uitschakelen, maar kun je ook het licht dimmen of voorgeprogrammeerde sferen oproepen.

Levensduur

Ledlampen gaan gemiddeld tien keer zo lang mee dan een traditionele halogeenlamp. De spaarlamp gaat ook wat langer mee dan een traditionele halogeenlamp, maar de LED lampen gaan weer ongeveer vijf keer zo lang mee als een spaarlamp. Je hoeft LED lampen minder vaak te vervangen wat ook scheelt in de kosten.

Gezondheid

LED verlichting kan geen ultraviolette straling afgeven, waar traditionele verlichting dit wel kan. Voor kunstvoorwerpen en schilderijen heeft LED verlichting een voorkeur. Voor musea is dit daarom een groot voordeel. Ook worden er minder kwetsbare materialen gebruikt en gaan LED lampen minder vaak defect dan traditionele halogeenlampen.

Milieubewust

Wil je duurzamer leven en in een duurzamer huis wonen? Kies dan voor LED verlichting. Naast de lage energiekosten zijn ledlampen beter recyclebaar dan de traditionele halogeenlampen. Je kunt daarom je defecte ledlampen bij het normale huisafval deponeren en hoeft dit niet meer te scheiden voor het chemische afval. Dit zorgt weer voor minder chemisch afval en hiermee zorgen we voor een lagere CO2 uitstoot in Nederland. Ledlampen zijn hierdoor milieuvriendelijke producten.

Geef een antwoord