Wonen

Hoe houd je jouw huis schoon met een baby

Hoe houd ik mijn huis schoon met een nieuwe baby?

Ik weet zeker dat je jezelf deze vraag vaak hebt gesteld. Ik ook.

Het is moeilijk om het huishouden bij te houden met een baby in de buurt. Soms heb je misschien zelfs zin om je huis schoon te maken met babydoekjes. Dat zou een uitdaging zijn.

Maar je bent moe en overweldigd. Zo is het om moeder te zijn.

Als u op zoek bent naar manieren om uw huis schoon te houden met een baby in de buurt, dan bent u hier aan het juiste adres. Deze ultieme gids is bedoeld om u te helpen uw huis elke dag schoon te houden.

Het bevat tips en trucs over hoe u huishoudelijk werk met uw baby gedaan kunt krijgen.

1. Babyfoon

Als je besluit dat je wat wilt schoonmaken in huis terwijl je baby slaapt, dan is een babyfoon meer dan perfect. U kunt uw baby nog steeds in de gaten houden terwijl u wat huishoudelijk werk doet.

2. Reinig voordat u naar bed gaat

Je kunt er een routine van maken om elke kamer op te ruimen voordat je naar bed gaat. Je wilt toch niet wakker worden in dezelfde puinhoop? Bovendien helpt het je om je volgende dag goed te beginnen.

Je wordt wakker en je woonkamer zal niet worden overspoeld door tonnen speelgoed.

3. Wees selectief met speelgoed

Over speelgoed gesproken, je hebt waarschijnlijk speelgoed gekocht dat je kon vinden om van je baby te genieten. Ik pleit ook schuldig. Maar ze vervelen zich snel, en het is altijd die make-upborstel die ze willen, toch?

Een goede manier om uw baby bezig te houden en tegelijkertijd uw huis schoon te houden, is door het speelgoed te draaien.

Je stopt al het speelgoed in één grote mand zoals deze. Je haalt 3-5 (willekeurig aantal) speeltjes per dag tevoorschijn zodat je baby met verschillende kan spelen. Dat houdt je baby bezig en je hoeft minder op te ruimen.

4. Koop een draagzak

Dit houdt je baby veilig en dicht bij je terwijl je efficiënt bent. Je kunt echt niet fout gaan met een draagzak.

5. Multi-tasking

Je baby slaapt de hele dag niet. Ik begrijp het. Maar je kunt nog steeds kleine huishoudelijke klusjes doen, zoals de was, de vaatwasser laden of aanrechtbladen afvegen met je baby in de buurt.

Ik maak mijn gootsteen (badkamer of keuken) altijd schoon telkens als ik mijn handen was.

Ik heb een extra spons in mijn badkamer en maak mijn badkuip elke keer dat ik een douche neem schoon. Het bespaart me zoveel tijd. En dat kan jij ook.

6. Reinig uw huis voordat baby aankomt

Dat is een heel slimme manier om je huis schoon te houden. Maak uw huis in uw eigen tempo leeg voordat de baby is geboren.

Het zal je enorm helpen. Hoe minder overbodige spullen je bewaart, hoe minder werk je voor je doet nadat de baby is geboren.

Maar je hebt dit waarschijnlijk al gedaan. Zwangere vrouwen hebben de neiging om die nestinstincten te ontwikkelen tijdens de zwangerschap vlak voordat de baby arriveert.

7. Schermtijd schoontijd

Het is tijd om de schermtijd goed te gebruiken. Geen reden om je schuldig te voelen. Je doet het voor het goede doel. Als u kiest voor een schoon huis in plaats van een smerig huis, dan is het compromis absoluut de moeite waard.

8. Maak een schema, zodat u uw gedachten niet verliest

Het is gemakkelijk om gefrustreerd en overweldigd te raken als je een moeder bent met een baby die probeert het huis schoon te maken. En misschien heb je een lieve man en een baan die je ook moet aanpakken. Je kunt gemakkelijk gek worden.

9. Gebruik een timer

Mogelijk krijgt u meer huishoudelijk werk als u weet dat u wordt getimed. Het kan je zelfs helpen om meer gefocust te blijven en je een boost te geven.

Dit zou een goed idee zijn als u probeert uw huis schoon te maken met een baby en peuter. Je peuter zal zeker genieten van wat klusjes om de klok te verslaan.

10. Maak het een gezin’s taak

Het is moeilijk om de baby alleen te managen en schoon te krijgen. Vraag je man (die ook een vuile luier kan verschonen) om jou of je andere kinderen te helpen, als dat het geval is.

Als u de wasmachine laadt, laat uw man dan drogen en vouw het wasgoed. Je moeder of zus zou het niet erg vinden om een ​​handje te helpen.

Je hebt genoeg op je bord en wees niet bang om hulp te vragen als je denkt dat je niet alle taken aankunt. U hoeft niet ALLES te doen. Niemand verwacht dat je dat doet. Je bent geen robot.

Geef een antwoord