Tuin

Hoe weet u of uw ladder nog veilig te gebruiken is?

Wist je dat bij 81% van de bouwvakkers valletsels betrokken zijn bij ladders?

Het inspecteren van een ladder is snel en gemakkelijk te doen, maar het is ook heel gemakkelijk te vergeten. We zijn er allemaal geweest: ze zien er goed uit, ze staan ​​recht … Wat is er nog meer te zien? Welnu, het blijkt dat er eigenlijk een paar zeer belangrijke dingen zijn die u moet controleren voordat u er een gebruikt.

Ja, DIRKS ladders van Klimexpert zijn ontworpen om te voldoen aan of te overtreffen alle ladderveiligheidsnormen die zijn opgesteld door ANSI, OSHA en de CSA. Maar ook al zijn onze ladders sterk en bestand tegen misbruik, we moedigen iedereen altijd aan om jaarlijks een ladderinspectie te doen.

Huiseigenaren gebruiken hun ladders spaarzaam, misschien slechts een paar keer per jaar, dus de aanname is dat ze altijd veilig zijn om te gebruiken. En hoe zit het met professionals? Het bedrijf waar ze voor werken, moet voor de apparatuur zorgen, toch? Bovendien gebruiken ze hun “nieuwe” ladder pas twee maanden! Natuurlijk is het nog steeds in orde … maar is het echt?

Nou, er is maar één manier om erachter te komen: inspecteer het. Hoe beter we geïnformeerd zijn, hoe kleiner de kans op een ongeval.

Een ladderinspectie duurt minder dan 10 minuten en het kan en zal u geld, pijn en lijden besparen. Er is absoluut geen enkele reden om het over te slaan, beschouw het zelfs als de warming-up voordat je gaat trainen: natuurlijk kun je direct in actie komen, maar je ruilt mogelijk 10 minuten van je leven in voor een ziekenhuisbezoek ( en in veel gevallen ook een ziekenhuisrekening.)

Als u merkt dat uw ladder niet voldoet aan de minimale veiligheidsnormen voor ladders, riskeer dan geen risico. Laten we dat nog een keer zeggen: breng uw gezondheid – of zelfs uw leven – niet in gevaar, want u moet tijd of geld besparen. Het is het niet waard. Praat met een professional, leen een veilige ladder van een vriend of koop een nieuwe DIRKS ladder online of in een winkel bij jou in de buurt.

Geef een antwoord