Algemeen

5 tips wanneer je gaat verbouwen

Ben je van plan om te gaan verbouwen of zit je al in het proces van verbouwen? Vaak zijn er dingen waar je tegenaan loopt voor/tijdens een verbouwing. Zo zijn er zaken die aardig wat stress op kunnen leveren maar het eindresultaat mag er dan wezen! Hierin zullen 5 tips besproken worden die met name vóór de verbouwing van nut zullen zijn maar ook voor tijdens de verbouwing kan je hier inzichten uit halen!

Planning

Om te beginnen is een duidelijke planning maken ontzettend belangrijk voor tijdens een verbouwing. Het is niet alleen fijn om voor jezelf een structuur te houden maar zo weet je ook waar je aan toe bent en wanneer. Vaak verlicht de stress aanzienlijk door een planning te maken. Het is dan wel de bedoeling dat je een realistische planning maakt met een uitloop want ja het kan niet altijd perfect gaan (houd hier dus rekening mee in je planning). Door van te voren een goede planning te maken zorg je ook dat alles goed op elkaar afgestemd wordt. Kozijnen kopen heeft daarom pas zin als je goed plant zodat je weet wanneer ze binnenkomen (als voorbeeld).

Budget opstellen

Een andere tip is om een duidelijk budget op te stellen zodat je weet wat je er aan kwijt zult zijn. Het kan natuurlijk altijd verschillen maar dan heb je al wel een indicatie van wat het zal gaan kosten.

Meerdere aannemers spreken

Het is belangrijk om meerdere aannemers te spreken omdat je dan meer te weten komt over de kosten van de geplande verbouwing. Daarnaast is het handig om met verschillende aannemer te kletsen over je idee omdat zij een andere kijk erop hebben dan jezelf.

Zelf klussen of laten doen?

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om zelf een deel te klussen hierdoor bespaar je namelijk veel in de kosten. Kan je bijvoorbeeld zelf een vloer leggen en zelf de plinten leggen dan scheelt dit enorm. Door alle kleine dingen zelf te doen bespaar je aanzienlijk. Het is natuurlijk altijd verstandig om de lastige dingen door de specialisten uit te laten voeren.

Vergunningen

Het kan zo zijn dat je met vergunningen te maken krijgt. Het is verstandig om dit tijdig aan te vragen omdat je zo min mogelijk vertraging op wilt lopen. Vaak kan je dit bij je eigen gemeente het beste vragen hoe het in zijn werk gaat met vergunningen.

Geef een antwoord