Badkamer

Nieuwe badkamer; creëer de ideale dag routine

Een nieuwe badkamer is altijd even wennen maar heerlijk om meteen optimaal te benutten. Creëer de ideale routine voor gezicht verzorging! Wij geven je tips over wat to do’s zijn op welk moment van de dag. Je huid verzorgen is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Er gaat veel tijd en aandacht in zitten maar het resultaat mag er wezen. Om je gezicht goed te kunnen onderhouden is het noodzakelijk om een goede routine op te bouwen waarin je je gezicht goed aanpakt. Maar hoe ziet nou zo’n ideale dag routine eruit?

Ochtendroutine

Om te beginnen ga je natuurlijk aan de slag met de ochtendroutine. Hierin zijn een paar duidelijke stappen die je zo over kan nemen en toe kan passen op je eigen ochtendroutine.

  1. Reinigen

Als eerst ga je je gezicht reinigen omdat het belangrijk is dat je huid er weer heel de dag tegenaan kan en dit doe je door hem s ’ochtends al goed te reinigen. Dit kan gewoon doen door een reinigingsmiddel aan te brengen op je huid. Het is dan wel belangrijk dat je huid al een beetje vochtig is. Dit kan je doen door met een lauw doekje je gezicht nat te maken.

  1. Toner

Daarna is het belangrijk dat je je huid nog net even wat meer schoonmaakt d.m.v. een toner. Je kan deze ook gebruiken om je gezicht te reinigen maar dit wordt minder vaak gedaan. De toner zorgt ervoor dat de vochtbalans goed blijft en de huid sterker wordt.

  1. Crèmes smeren

Omdat je je gezicht nu goed hebt gereinigd is het tijd om de verschillende crèmes aan te brengen op je huid. Denk hierbij aan oogcrème, dagcrème en ga zo maar door. Bekende merken hiervan zijn bijvoorbeeld Nivea of Cosrx.

Avondroutine

Dan heb je de dag doorstaan en komt de avond routine aan te pas. S ’avonds heeft je huid de tijd om te herstellen en daarom moet je hier optimaal gebruik van maken.

  1. Reinigen

Om te beginnen ga je weer goed reinigen maar nu nog beter dan s ‘ochtends omdat je wilt dat je huid goed kan genezen. Voor vrouwen is dit helemaal belangrijk omdat je alle make-up er goed af wilt halen.

  1. Nachtcrème

Ten slotte kan je dan nog een nachtcrème gebruiken waardoor je huid beschermt blijft tijdens het slapen.

Geef een antwoord