Interieur

Met deze tips creëer je meer sfeer in de kamer!

De woonkamer is de meest gebruikte kamer in het huis en hier brengen we veel tijd door. Op deze plek wil je een goede sfeer hebben. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw kamer nog gezelliger wordt.

Kleur

Tijdens het verven van de kamer gaan we vaak voor een ‘veilige’ kleur. Dit is heel standaard en creëert weinig sfeer. Het verven van de muren is een simpele handeling met maximale verandering. Door de muren een warme kleur te geven, breng je meteen meer sfeer in huis. Kleuren die het goed doen zijn lichtblauw, donkerrood, lichtgeel. Met deze kleuren zorgen je voor warmte in de kamer.

Harmonie

Een strakke en nette kamer straalt sfeer uit. Met het mixen van kleuren en vormen krijg je al een mooi geheel, maar het kan er ook rommelig uitzien. Door het creëren van harmonie krijg je meer eenheid in de kamer. Het is belangrijk om een rode draad te volgen in kleur, vorm en licht. Gebruik niet voor elke muur een andere kleur en gebruik niet te veel verschillende kleuren meubels.

Verlichting

Verlichting is heel belangrijk voor de sfeer in de kamer, maar hier wordt vaak te kort en simpel over nagedacht. Om meer sfeer te krijgen is het belangrijk om niet alleen maar functionele lichten te hebben in de kamer, maar ook sfeerverlichting. Denk bijvoorbeeld aan een wandlampje of een tafellamp. Met deze simpele lichten kan je de kamer al flink veranderen. Zorg er wel voor dat je een lichtbron kiest die warm licht geven.

Decoratie

Een kamer zonder decoraties is maar een ongezellige boel. Met decoraties kan je de kamer pas echt aankleden. Je kan hierbij denken aan een paar kussens op de bank of een vloerkleed. Ook moderne schilderijen zijn populair en geven een sfeer. Om meer natuur in je kamer te krijgen kan je een aantal planten plaatsen. Er zijn veel decoratieve objecten en ze doen allemaal wonderen.

Vormen

Om de kamer meer uitstraling te geven kan je verschillende vormen gebruiken. Een kamer met alleen maar rechthoeken oogt te geordend en geeft weinig sfeer. Door het gebruik van ronde vormen of driehoeken wordt de kamer zachter en gezelliger. Het zorgt voor meer balans in de kamer. Kijk voor meer ideeën en tips eens op de site van Eliassen Home & Garden Pleasure.

Geef een antwoord