InterieurTuin

Raamdecoratie 2020: 4x inspiratie!

EG Photography

Ben je op zoek naar geschikte raamdecoratie binnen- of buitenshuis? Wij hebben hier viermaal een bron van inspiratie voor jou op een rijtje gezet. Alle genoemde raamdecoratie is in ons assortiment te vinden. Mocht er iets tussen staan dat je bevalt, dan kun je gelijk meer informatie op onze website vinden. Laat je inspireren door de trends van dit moment!

Jaloezieën aan de buiten- of aan de binnenkant

Kies je voor jaloezieën, dan kun je kiezen of je deze aan de buiten- of aan de binnenkant van je huis wilt laten plaatsen. Jaloezieën aan de buitenkant zorgen ervoor dat de warmte het huis niet binnenkomt, omdat het aan de buitenkant al tegengehouden wordt. Dit zorgt voor een koele kamer in de zomer. Houten jaloezieën kunnen er strak en natuurlijk uitzien. Jaloezieën aan de binnenkant worden in moderne woningen veel toegepast. Je kunt ze in allerlei verschillende maten vinden. Houten jaloezieën aan de binnenkant zijn makkelijker schoon te houden, maar houden wel minder goed warmte tegen.

Gordijnen of rolgordijnen

Als je naast een praktische zonwering ook een decoratieve zonwering wilt, kun je kiezen voor gordijnen of rolgordijnen. Gordijnen geven een gezellige sfeer in huis en kun je vaak op materiaal en kleur uitkiezen bij de stijl in je huis. Ook rolgordijnen zijn er in verschillende materialen en kleuren te verkrijgen. Het handige van gordijnen en rolgordijnen is dat je ze vaak op maat kunt laten maken. Zo passen ze precies bij jouw woning! Een tip ter inspiratie: bij een overdekt terras, kun je ook kiezen voor gordijnen buiten! Iets heel nieuws, maar super gezellig!

Zonneschermen of knikarmschermen

Als je in huis minder warmte en zonlicht wilt, maar tevens wat schaduw op het terras buiten wilt creëren, dan kun je het beste kiezen voor zonneschermen of knikarmschermen. Op een flat of op een raampartij waar je niet vaak langsloopt, is een zonnescherm voldoende en ook erg stevig. Bij een raampartij waar je vaker langsloopt, zit de balken waar het scherm op leunt nog wel eens in de weg, dus dan kun je beter kiezen voor een knikarmscherm. Deze leunt niet op balken, maar zit alleen aan de bovenkant bevestigd. Zonneschermen zijn er in allerlei maten en kleuren te verkrijgen, dus altijd passend bij jouw stijl en woning.

Overkapping naast het huis

Je kunt er ook voor kiezen om zonwering los van je huis te laten bouwen. Hierbij denken we aan een overkapping. Dit beschermt je niet alleen tegen de zon bij warme dagen, maar ook tegen de regen. Je kunt zo lang genieten van je tuin, zonder al te veel hinder van de seizoenen die Nederland kent. Je kunt de overkapping los bouwen, maar ook bevestigen aan het huis. Je creëert dan een soort veranda gevoel. Heerlijk om hier de zomeravonden te spenderen, met een kacheltje of met vrienden en een barbecue.

Combineren kun je leren

Je hoeft je niet te beperken tot een van de genoemde keuzes hierboven. Je kunt bij zonwering ook een combinatie maken van verschillende zonweringproducten. Zo kun je zelfs verschillende zonschermen met elkaar combineren tot een geheel. Dit maakt jouw zonneweringssysteem origineel en passend bij jouw wensen. Wil je hulp of nog meer inspiratie? Vraag gerust naar de mogelijkheden, wij staan voor je klaar!

Geef een antwoord