Badkamer

Door verlichting op een romantische manier badderen

De badkamer is een ruimte in huis waar je dagelijks komt. Het is een plek waar je ‘s ochtends even wakker wordt en waar je je ‘s avonds je klaarmaakt om naar bed te gaan. Het is ook een ruimte om lekker tot rust te komen door even relaxed in bad te zitten. Maar hoe zorg je nou voor de perfecte badkamer setting? We geven je graag een aantal tips. 

De juiste verlichting

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste verlichting hebt in de badkamer. Een badkamer waar heel fel licht schijnt zal je niet tot rust laten komen. De ideale badkamerverlichting zijn inbouwspots. Deze geven heel romantisch licht en zijn perfect om op een romantische manier te badderen. Inbouwspots badkamer zijn er in verschillende soorten en maten. Wanneer je inbouwspots voor in de badkamer gaat aanschaffen zijn er wel een aantal punten die belangrijk zijn om op te letten. Benieuwd welke? We bespreken ze graag met je. 

Let op de IP waarde

Allereerst is het belangrijk dat je inbouwspots koopt die een minimale IP waarde van 44 hebben. Het beste is om spots te kopen die een IP waarde van 65 hebben. Deze zijn namelijk waterbestendig en zeer geschikt om in de badkamer te gebruiken. Spots met een IP waarde van 44 kun je ook gebruiken in de badkamer, echter is het dan wel belangrijk dat wanneer je deze spots boven de douche of een bad hangt, het plafond minimaal 2,25 meter hoog is. 

Badkamerverlichting dat je kunt dimmen

Je kunt dimbare en niet-dimbare spots kopen. Het voordeel van dimbare badkamerspots is dat je de lichtsterkte naar eigen wens kunt instellen. ‘s Ochtends wanneer je goed fel licht nodig hebt om je op te maken of om je haar te doen en ‘s avonds donker om juist in rustmodus te komen. 

Kantelbaar of niet?

Bovendien kun je ook nog nagaan of je wilt dat de spots kunnen kantelen of niet. Met kantelbare spots kun je bepaalde plekjes in de badkamer in de spotlight zetten. Dat is bijvoorbeeld heel gaaf als je een echte eyecatcher in de badkamer hebt die wel wat extra spot verdient.

De inbouwdiepte

Tot slot moet je ook goed kijken naar de inbouwdiepte. Heb je een laag plafond en hierdoor maar weinig ruimte voor inbouwspots? Let er dan op dat de spots een lage inbouwdiepte hebben. 

Succes!

We hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in ons artikel en wensen jou veel succes met het omtoveren van jouw badkamer zodat je op een romantische manier kunt badderen!