BadkamerInspiratieSlaapkamerWonen

Hoe maak je kunstplanten schoon?

De meeste mensen kiezen voor een kunstplant omdat deze gemakkelijk in onderhoud zijn. Ze hebben geen water nodig en gedijen goed in iedere temperatuur. In principe zet je ze neer en je hebt er geen omkijken meer naar. Om je kunstplanten in goede conditie te houden is het wel belangrijk ze met enige regelmaat schoon te maken. Er kan namelijk stof blijven liggen op de bladeren, waardoor de planten er dof uit gaan zien. Gelukkig is het schoonmaken van kunstplanten van Easyplants een fluitje van een cent. Met een stofdoekje of plumeau heb je een kunstplant binnen een mum van tijd schoongemaakt. Zo kan je weer optimaal genieten van je stralende, groene vriend!

Kunstplanten schoonmaken voor het beste resultaat

Kunstplanten met grote bladeren zijn echte blikvangers in huis. Dit betekent wel dat de grote bladeren veel stof kunnen vangen. Om de frisse en natuurlijke uitstraling te behouden, neem je de bladeren ongeveer elke twee weken af. In de meeste gevallen is een stofvrije doek voldoende, maar voor het beste resultaat kan je ook gebruikmaken van een reinigingsmiddel voor kunstplanten. Hierdoor ziet jouw kunstplant er weer als nieuw uit. Er zijn daarnaast ook andere manieren om je kunstboom mooi te houden. Denk je tijdens het stofzuigen even snel de plant mee te pakken? Pas dan wel op dat de bladeren niet losgetrokken worden door de kracht van de stofzuiger. Je kan er dan beter voor kiezen een opzetstuk met haren te gebruiken, zoals een borstel waar je normaal ook de bank mee stofzuigt.

Pas op met zonlicht

Echte planten hebben zonlicht nodig om te overleven. Hoewel kunstplanten bijna niet van echte planten te onderscheiden zijn, doen zij het minder goed met UV- straling. Let er dus op met de aanschaf van je groene superheld of deze bestand is tegen zonlicht. Het zou natuurlijk zonde zijn als er kleurverlies optreedt doordat de plant in fel zonlicht staat. Kunstplanten van Easyplants zijn gemaakt van kleurvaste bestanddelen, waardoor ze over het algemeen prima tegen zonlicht kunnen. Om echter zo lang mogelijk te blijven genieten van je tropische kunstboom of hangplant, is het aan te raden deze in een donkere hoek te zetten. Het voordeel van een kunstplant is dan ook dat deze het goed doen op een plek waar een normale plant niet zou kunnen staan!

Een kunstplant voor iedere liefhebber

Heb jij altijd al een bonsai boom willen hebben maar heb je niet de groene vingers om deze te onderhouden? Met kunstplanten kan je alsnog genieten van Oosterse sferen bij jou thuis. Creëer je eigen zen plekje, zonder het bijbehorende werk dat er normaal bij komt kijken. Of ben je gek op kleurrijke boeketten, maar vind je het zonde om iedere week weer verse bloemen te halen? Met kunstboeketten kan je altijd genieten van fleurige bloemen, zonder dat je een fortuin kwijt bent aan de boeketten van de bloemist. Zo is er voor iedere plantenliefhebber wel een bijpassende kunstplant te vinden!