InspiratieVerhuizen

Tips voor het inpakken van je spullen bij een verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen naar de prachtige stad Den Haag? Dat is natuurlijk een enorme mijlpaal die gevierd mag worden. Maar na het vieren is het natuurlijk zaak om daadwerkelijk te gaan verhuizen. Maar waar begin je met inpakken? Hoe pak je dit het beste aan? Een verhuizing kun je zelf doen met hulp van vrienden, maar je kunt ook een professioneel verhuisbedrijf in Den Haag inschakelen. Zo helpt Student Verhuis Service je maar al te graag met het verhuizen, en dat voor een zacht prijsje.

De grote schoonmaak en voorbereiding

Wanneer je binnenkort gaat verhuizen, is een goede voorbereiding daadwerkelijk het halve werk. Dit is niet slechts een cliché, het is gewoon ontzettend waar. Weet je dat je over een aantal weken gaat verhuizen? Dan kun je nu al beginnen met de grote schoonmaak. Pak dit overzichtelijk aan door kamer voor kamer te werk te gaan. Begin bijvoorbeeld met je slaapkamer. Welke spullen gebruik je niet meer of passen niet meer in de stijl van je nieuwe woning? Welke meubels of decoratie zijn oud of kapot en kunnen dus weg? Hoe meer je van tevoren opruimt en wegdoet, hoe minder tijd dit bij het verhuizen gaat kosten. Daarnaast kun je al ruim van tevoren verschillende soorten verhuisdozen bestellen. Vergeet ook het inpakmateriaal niet. Zo zul je bijvoorbeeld noppenfolie, tape, wikkelfolie, inpakpapier, spanbanden, beschermhoeken, meubelhoezen en matrashoezen nodig hebben.

Verhuisdozen effectief inpakken

Heb je alle voorbereidingen getroffen? Dan is het tijd om je spullen in te gaan pakken! Maar hoe pak je dit nu het beste aan? Allereerst is het handig om een goede volgorde aan te houden. Ga dus niet als een kip zonder kop overal spullen inpakken. Je kunt het beste kamer voor kamer inpakken. Op die manier houdt je overzicht tijdens de klus. Begin bijvoorbeeld met de zolder en eindig met de woonkamer. Hierbij is het natuurlijk handig om etiketten op alle dozen te plakken, zodat je precies weet wat erin zit. Let erop dat je verhuisdozen goed inpakt. Wanneer je dit niet doet, worden ze bijvoorbeeld te zwaar of gaan er spullen kapot. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Leg lichte spullen dan ook bovenop zware spullen en zorg ervoor dat je dozen niet te zwaar maakt.

Schakel hulp in

Je kunt alles natuurlijk zelf doen met de hulp van vrienden en familie. Maar lang niet iedereen heeft hier tijd voor of zin in. Je kunt er dan ook voor kiezen om een professioneel verhuisbedrijf in Den Haag in te schakelen, zoals Student Verhuis Service. Zij kunnen je niet alleen op de dag zelf helpen met de grote verhuizing, maar ook al met het inpakken van je spullen. Voor een verhuisbedrijf is dit een routineklus. Ze weten precies hoe ze te werk moeten gaan zonder spullen te beschadigen. Een verhuisbedrijf is ideaal wanneer je zelf de tijd, de manschappen of het vervoer niet hebt voor een verhuizing. Bovendien bespaar je een hoop stress en gedoe door je verhuizing door Student Verhuis Service te laten uitvoeren.