InspiratieTuin

3 manieren om je tuin stijlvol te omheinen

Een gebouw is pas af als je het voorzien hebt van mooi hekwerk. Of je nu een omheining zoekt voor je bedrijfspand of een strakke afrastering van de tuin bij je nieuwe huis, er is altijd een hekwerk dat bij je past. De opties wat betreft het omheinen van je tuin zijn natuurlijk eindeloos, maar hier vind je 3 manieren om je tuin stijlvol te omheinen, zodat het geheel er netjes uitziet. Dit alles valt onder het aanbod van MT Hekwerken

Dubbelstaafmat hekwerk

De eerste manier om je tuin elegant te omheinen is met een dubbelstaafmat hekwerk. Dit hekwerk is geschikt voor iedere omheining. Het hekwerk bestaat uit 3 metalen staven, waarvan eentje verticaal en twee horizontaal. Ze zijn verzinkt en er is een poedercoatlaag overheen gegaan. Hierdoor is het hekwerk bestand tegen tal van weersomstandigheden en kan het niet roesten. Dat maakt het hekwerk heel duurzaam, in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten hekwerken. Bovendien heeft een dubbelstaafmat hekwerk een hele moderne uitstraling en is het verkrijgbaar in verschillende maten, van 60 centimeter hoog tot 2,43 meter. Ook zijn er verschillende soorten dubbelstaafmat hekwerken. In het aanbod van MT Hekwerken hebben ze twee soorten: 6/5/6/ en 8/6/8/. Als laatste is dubbelstaafmat hekwerk ook nog een eenvoudig te plaatsen, omdat er al staalkappen met haak geleverd worden. Wil je dus een strakke omheining voor je tuin die je eenvoudig weg kunt zetten, dan kun je het beste een dubbelstaafmat hekwerk kopen.

Spijlen hekwerk

Naast een dubbelstaafmat hekwerk is er nog een stijlvolle manier om je tuin te omheinen, namelijk een spijlen hekwerk. Een spijlen hekwerk is niet alleen een hele goede en stevige manier om je tuin te omheinen, het ziet er ook nog eens robuust en strak uit. Bovendien beschermen deze hekken goed tegen diefstal, doordat ze vaak vrij hoog zijn. Daarnaast zijn ze er ook in varianten met scherpe punten of doorlopende spijlen. De scherpe punten zorgen voor extra veiligheid, maar ogen wel een beetje vijandig. Voor een tuin wordt de variant zonder punten dan ook het meest gebruikt. Dit soort hekwerk is makkelijk zelf te plaatsen, omdat het voorwerk al gedaan is hoef je er alleen nog maar een bout in te draaien.

Een stijlvolle poort

De derde manier om je tuin stijlvol te omheinen is om een mooie poort te plaatsen bij je hekwerk. Ook het aanbod poorten van MT Hekwerken is er in allerlei soorten en maten. Allereerst hebben ze enkele poorten, oftewel met één zijde. Deze poorten zijn vrij eenvoudig en makkelijk te matchen met de rest van je hekwerk. Je kunt ze als spijlen of als dubbelstaafmat hekwerk kopen. Daarnaast heb je dubbele poorten. Deze poorten zijn een heel stuk groter dan enkele poorten en worden ook wel inrijpoorten genoemd, omdat ze makkelijk kunnen dienen als poort voor een oprit. De dubbele poorten hebben ronde palen en scharnieren die 90 graden kunnen draaien. Ook deze poorten zijn beschikbaar met spijlen of met dubbelstaafmat. Als laatste heb je ook nog looppoorten, deze zijn (zoals de naam al aangeeft) alleen bedoeld om te voet langs te gaan. Ze zijn smaller dan enkele poorten en daardoor geschikt als ingang van je tuin.