AlgemeenWonen

Zo maak je jouw voordeur gereed voor het najaar

Het najaar is al begonnen en dat is te merken: droge, rode en herfst bruine bladeren die vallen op de grond, kale takken aan de bomen en de planten in je voortuin die er steeds somberder eruit zien. Hoewel we niet meer veel tijd zullen besteden in de buitenlucht, het is wel zo fijn als je voordeur goed voorbereid is. Wij hebben een aantal tips voor jouw voordeur: van kunststof voordeuren tot een slotencheck. 

1: geef jouw voordeur een nieuwe look

Een van de eyecatchers van een voortuin is uiteraard de voordeur. Het is als het ware de opening naar jouw gezellige en knusse huis, dus het is zeker belangrijk dat je jouw voordeur om de zoveel tijd even opknapt! Een kunststof voordeur is momenteel zeer trendy. Bovendien is het ook niet eens heel duur! Er zijn ook andere opties om jouw voordeur er frisser er uit te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf of versier jouw voordeur met een bloemenkrans.

2: check of het slot van de voordeur goed werkt

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je kijkt of alles nog goed werkt, zoals het openen van het raam bij je voortuin en de voordeur. Vaak is het namelijk zo dat sloten heel snel verslijten door de wisselvallige en heftige weersomstandigheden. Hierdoor raken je sloten verstopt of heb je de kans dat je sleutel sneller breekt in je slot. Vooral bij kunstof deuren is het belangrijk om hier met een specialist naar te kijken. Je kunt namelijk ook bepaalde sloten laten zetten die speciaal geschikt zijn voor kunstof deuren.  

Bekijk dus of je sloten nog in goede staat bevinden. Mocht je een probleem met een slot tegenkomen, dan kan je die in eerste instantie zelf oplossen. Lukt het toch niet om je deur open te krijgen? Raadpleeg dan een slotenmaker voor deuren bij jou in de buurt.