SlaapkamerWonen

Betere nachtrust? Haal deze 5 dingen gelijk de slaapkamer uit

Iedereen verdient een slaapkamer die is geoptimaliseerd voor de ultieme nachtrust. Jouw lichaam wordt onrustig van een onrustige kamer, dus begin gewoon met opruimen! Wat zijn dingen die je eigenlijk beter gewoon helemaal uit de slaapkamer kunt halen?

Een rommelige wasmand

Een wasmand vol met oude kleding en beddengoed ziet er rommelig uit, kan vervelende geurtjes opleveren en herinnert je er constant aan dat je ook nog de was moet doen. Je zet hem beter op de badkamer neer of in een mogelijk washok, want in de slaapkamer kom je om te slapen.

Oude kleding

Kleding die je niet meer draagt neemt alleen ruimte en aandacht van je op. Dit is zonde, want je gaat het toch niet echt meer gebruiken. Probeer zoveel mogelijk ervan aan goede doelen te geven, gooi het nooit zomaar weg. Dit kan vaak al bij de supermarkt. Als je kleding lange tijd niet meer aan doet maar het niet weg wilt doen, vind er een ander plekje voor waar je het niet elke avond en ochtend kunt zien en het niet in de weg ligt.

Boeken, films en games

Al die kleurrijke, drukke kaften  kunnen een leuk tafereel creëren, maar het is te druk voor de slaapkamer. Als je een volle boekenkast hebt verplaats je hem beter naar de woonkamer of kantoor. Een enkel boek dat je op dat moment leest kan mooi staan op je nachtkastje, maar meer niet.

Televisie

Een televisie is het eerste wat je maar beter weg kunt doen. Het blauwe licht van beeldschermen zorgt ervoor dat jouw lichaam denkt dat het dag is, en dus in actieve modus blijft. Dit kan je slaap behoorlijk aantasten, ook lang nadat je de televisie uitzet. Laat deze dus gewoon in de woonkamer.

Telefoon

Een telefoon lijkt misschien heilig, maar ook deze kan je beter in een andere kamer laten, bijvoorbeeld de keuken, hier kom je toch elke ochtend langs. Je hebt hem tijdens de nacht niet nodig en zorgt alleen maar voor onnodige onrust en afleiding. Als je de wekkerfunctie gebruikt is het beter om voor een paar tientjes een wekkerklok aan te schaffen.

Wil je meer handige tips voor het indelen van je slaapkamer? Kijk dan snel op huisentuincomfort.nl

Geef een antwoord