BadkamerInspiratieSlaapkamer

Een douche in de slaapkamer? Het kan!

rustig water

Het klinkt misschien raar, maar het wordt steeds populairder om de slaapkamer en de badkamer met elkaar te combineren. Ze sluiten qua functie goed bij elkaar aan, maar ook op het gebied van uitstraling werkt deze combinatie vaak beter dan je zou verwachten. Het is vooral populair in hotelkamers en appartementen, maar het trekt nu steeds vaker ook naar traditionele woningen. Wat zijn de belangrijkste punten van een mooie slaapkamer en badkamer combinatie?

Veel glas

Glas is de perfecte manier om ruimtes te verbinden en toch een afscheiding te behouden. Zo lijkt het ruim, maar geeft toch deels het afgeschermde gevoel dat je misschien verwacht en wilt van een badkamer.

Verschil in hoogte

Met hoogte kan je veel bereiken bij het combineren van ruimtes tot een geheel. Een verhoogd platform in de kamer waarop het bed staat geeft een kamer-in-kamer effect. Gecombineerd met de badkamer fleurt de hele slaapkamer op tot een oord aan rust en hygiëne.

Blijf in de stijl

Voor een effectieve samenvoeging van deze twee ruimtes is het belangrijk om een stijl te kiezen die bij allebei de ruimtes past, en ze daar op aan te passen. Je kunt tegenwoordig vrijwel elke te bedenken stijl toepassen op de badkamer, zoals een landelijk houten stijl, of een oriëntaalse bamboe stijl. Wat je ook wilt, zorg dat de vloer- en wandbedekking, het bad en het bed in ieder geval overeenkomen.

Een beter ochtendritueel

Omdat je alles in dezelfde kamer hebt, zal het een positief effect hebben op jouw ochtendritueel. Het is een gezelligere en comfortabelere manier om wakker te worden en je ochtenddouche of bad te nemen. Alles is makkelijk binnen handbereik en je hoeft de slaapkamer pas uit als je klaar bent voor een nieuwe dag. Uiteraard geldt dit ook voor ’s avonds, zo kun je vrij letterlijk uit de douche direct je bed inrollen. Wie wilt dat niet?

Geef een antwoord