BadkamerVerbouwen

Geld besparen op de renovatie van de badkamer

renovatie badkamer

Je wilt een nieuwe badkamer. Het interieur en kleurenpallet is niet meer naar jouw smaak, het is niet meer goed ontlucht, overal zitten kalkresten. Of misschien wil je gewoon een verbouwing aan gaan. Toch is voor vele de prijs van zo’n nieuwe badkamer best een hoge drempel om overheen te komen. Maar met kleine, relatief goedkope stappen kun je al best veel voor jouw badkamer betekenen.

Zelfde inrichting, andere onderdelen

Een van de grootste kostenposten van een badkamerverbouwing is het aanleggen en verplaatsen van nieuwe of bestaande leidingen en aansluitingen. Als je jouw badkamer vooral een keer goed op wilt fleuren hoeft dit eigenlijk niet. Je behoud dezelfde indeling, maar vervangt de individuele elementen gewoon, een nieuwe WC pot, een nieuwe wasbak, een nieuwe badkuip, nieuwe tegels. Je kunt op die manier ook een gerichte selectie maken gebaseerd op jouw budget.

Do it yourself

De meest effectieve manier om geld te besparen is om een aantal dingen zelf te doen. Het is vrij simpel om zelf een nieuwe wasbak te maken vanuit een bestaand meubel, zoals een oud kastje, tafel of losse plant. Je hebt alleen de bak zelf nodig, en de juiste aansluitingen (die er nog zitten van je vorige wastafel). Je kunt de badkamer ook al een flink stuk opfleuren met je eigen objecten zoals kleurrijke vazen, planten of potjes. Dan ben je niet echt aan het verbouwen, maar maak je wel een heus verschil! Voor meer tips over zelf meubels maken moet je bij huisentuincomfort.nl zijn.

Natuurlijk daglicht

Natuurlijk daglicht is voor vele een must in de badkamer. Maar als je geen groot raam hebt en niet het budget om er een in de muur te zetten, wat dan? Daar zijn genoeg goedkopere alternatieven voor. Er is bijvoorbeeld het daglichtsysteem. Dit is een buis die zonlicht van het dak verzameld en door een buis de binnenruimte verlicht.

Een nieuwe spiegel

Een mooie, grote spiegel geeft een waar ruimtelijk effect. Dit kan de look van een bestaande badkamer flink veranderen, en kan misschien net datgene zijn wat jij aan de ruimte wilt veranderen, voor een erg lage prijs!

Neem op een kijkje op deze website voor korting op uw online aankopen.

Geef een antwoord