Verhuizen

Verhuisdozen kopen

Gaat u verhuizen? Of gaat u voor langere tijd spullen opslaan in uw opslagruimte? Dan begint u met het aanschaffen van verhuisdozen. Voordat u in de auto springt en naar de bouwmarkt rijd om de eerste lading verhuisdozen in te slaan, is het belangrijk dat u eerst goed onderzoek doet. Er zijn veel verschillende soorten en maten verhuisdozen te koop, deze zijn zeker niet allemaal van goede kwaliteit. Zo zal de ene doos eerder scheuren dan de ander en het in elkaar zetten is niet bij elke doos even gemakkelijk. 

Om ervoor te zorgen dat u de juiste verhuisdozen koopt voor uw verhuizing, hebben wij een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet. Ook hebben we de drie populairste verhuisdozen voor u vergeleken zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. 

Verschillen 

De voornaamste verschillen zitten in de kwaliteit van het karton en de methode om de doos op te zetten. De verhuisdozen die u in de bouwmarkt zult vinden zijn voornamelijk gemaakt van enkelgolf karton en kunnen hierom niet meer bedragen dan 25 kilo. De verhuisdozen die u online besteld zijn gemaakt van dubbelgolf karton en hebben een automatisch sluitende bodem. Omdat ze gemaakt zijn van extra sterk materiaal heeft deze verhuisdoos een draagvermogen van ruim 75 kilo. 

De test

Uit de verschillende testen die wij hebben uitgevoerd vielen een aantal dingen ons op. De dozen van de bouwmarkt scheurden al snel en waren lastig in elkaar te zetten. Zeker de verhuisdoos van de Praxis vergt veel tijd en is lastig in elkaar te vouwen. Daarentegen zijn de verhuisdozen die u online koopt een stuk steviger en kunt u deze binnen één seconden opzetten. Deze verhuisdozen scheurden niet en de bodem bleef stabiel bij een belading van ruim 75 kilo. Al deze testen hebben wij voor u samengevat in een filmpje, deze kun u bekijken op de website.

Conclusie

Het is belangrijk dat u goed onderzoek doet voordat u een hele lading aal verhuisdozen inslaat. Het opzetten van de bouwmarkt- dozen kost veel tijd en kan leiden tot schade aan uw spullen. Ook worden de verhuisdozen die u online besteld netjes bij u thuis bezorgd. Dit scheelt een hoop tijd die u goed kunt gebruiken wanneer u een verhuizen aan het voorbereiden bent,