Wonen

Huis verkopen Amsterdam

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) verhuizen mensen gemiddeld 7 keer in hun leven. Je komt in een fase dat het tijd wordt voor een nieuwe start in je leven. Je gaat op zoek naar een nieuwe woning. Daar komt nogal wat bij kijken. Zo ga je in eerste instantie je eigen huis verkopen Amsterdam. Maar wat houdt dat nou precies allemaal in? Wat moet er allemaal gebeuren als je ervoor kiest je huis te verkopen?

Zelf je huis verkopen in Amsterdam of door een makelaar?

Veel mensen denken zelf hun huis te kunnen verkopen, zonder de hulp van een makelaar. Dat kan ook zeker wel, en op het eerste oog lijkt het voordeliger om dit zelf te regelen. Echter, het in de arm nemen van een verkoopmakelaar kent de nodige voordelen. Een makelaar weet hoe de markt in elkaar zit, en zal er alles aan doen het huis voor een zo gunstig mogelijke prijs te verkopen.

Goede presentatie huis

U heeft voor een makelaar gekozen die u gaat begeleiden bij het verkopen van uw huis. Om uiteindelijk uw huis voor zoveel mogelijk geld te kunnen verkopen, is het van belang dat het huis in goede staat is. Een koper zal een huis dat in goede staat is sneller kopen dan een huis dat nogal wat gebreken heeft.

Vraagprijs

De makelaar zal een vraagprijs vaststellen die realistisch is. Hier houdt hij rekening met een aantal zaken. Zo kijkt hij wat vergelijkbare woningen in de buurt onlangs hebben opgeleverd. Verder checkt hij het kadaster om te zien wat de huizen in de buurt hebben gekost. Een realistische vraagprijs is zeer belangrijk bij het snel verkopen van uw huis.

Uw huis online

Vervolgens zal u uw huis zo netjes en schoon mogelijk moeten maken, zodat de mogelijke kopers niet worden afgeschrikt. Uw huis komt met mooie foto’s online op platforms zoals Funda en social media als Instagram en Facebook. Door deze posts zullen gegadigden bezichtigingen aanvragen en komt u weer een stapje dichter bij het verkopen van uw huis.

Onderhandelen

Het zal niet lang duren voordat de eerste biedingen op uw woning worden gedaan. Samen met uw makelaar kijkt u naar de beste biedingen. Uiteindelijk zal u uw huis voor een zo goed mogelijke prijs verkopen.

Gefeliciteerd

Er is akkoord bereikt met de koper, gefeliciteerd! Uw huis is verkocht. Nu zal het koopcontract worden gemaakt. De verkoopmakelaar zal dit contract voor u opstellen. In het koopcontract staat wat er met de nieuwe bewoner is afgesproken.