VerhuizenWonen

De woningmarkt in Noord-Brabant

In Amsterdam zijn de huizen onbetaalbaar en ook de andere grote steden in de Randstad blijven niet achter. Combineer dit met veel meer thuiswerken tegenwoordig en je hebt een goede reden om op zoek te gaan naar een woning in een andere regio. Maar hoe staat de huizenmarkt er bijvoorbeeld in Noord-Brabant dan bij? Een aankoopmakelaar Dongen kan je hierbij op weg helpen.  

Is het makkelijker om een woning te kopen in Brabant? 

De woningmarkt buiten de randstand lijkt minder heftig te zijn. Maar is dit wel waar? Ook in Brabant is de woningmarkt oververhit en worden woningen zwaar overboden. Het is een uitdaging om een plaatsje voor een bezichtiging te bemachtigen en dat er gewerkt wordt met een biedingstermijn en het uitbrengen van een blind bod is ook in Brabant eerder regel dan uitzondering. Het is misschien wel iets makkelijker om in de dorpen in Brabant een woning te kopen dan in de grote steden in de randstad, maar het is dus zeker ook hier niet gemakkelijk om ertussen te komen. Een goede aankoopmakelaar kan je hier eventueel wel bij helpen.   

Zijn de huizen goedkoper in Brabant? 

Hoe liggen de huizenprijzen in Brabant? In Brabant liggen de prijzen lager dan in de randstad. Zo is een huis kopen in Dongen goedkoper dan in Rotterdam. Maar ook binnen Brabant geldt over het algemeen dat de steden duurder zijn dan de kleinere dorpen. En ook hier zijn de woningprijzen de afgelopen jaren hard gestegen. Bovendien is Brabant zeker niet de goedkoopste regio van Nederland. Als je de laagste prijzen wilt kun je beter op zoek gaan naar een woning in het noorden van het land. Feit is wel dat de prijzen in Brabant lager liggen dan in de randstad, waardoor je voor hetzelfde geld een grotere woning (of een woning met meer grond) kunt kopen.  

Tip: Neem een aankoopmakelaar in de arm 

Kom je uit een andere regio en overweeg je een woning te kopen in Brabant? Zoek voor jezelf eerst uit in welk gebied je zou willen wonen en neem vervolgens een lokale aankoopmakelaar in de arm. Hij of zij kent de regio, weet hoe de prijzen liggen en kan inschatten hoeveel gegadigden er zullen zijn en in welke mate een woning overboden zal worden. Met een goede aankoopmakelaar kom je dus goed beslagen ten ijs.