VerhuizenWonen

Op deze manier kun je extra genieten van je nieuwe woonomgeving:

Bijna iedereen verhuisd één of meerdere keren in zijn leven en allemaal kunnen we beamen dat verhuizen een grote klus is. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk laat een verhuizing vaak wel even wat sporen achter. Voordat de dozen ingepakt kunnen worden om deze vervolgens te verplaatsen naar de nieuwe woonomgeving, is er al heel wat voorafgegaan. Alleen van al het geregel raak je al uitgeput. Gelukkig zijn er voor al deze regel-dingen handige checklists op het internet te vinden. Door stap voor stap alle punten na te lopen die op deze lijst staan, kun je niets meer vergeten. Het afvinken van de to do list geeft rust en duidelijkheid. Het helpt je goed om het overzicht te bewaren en hierop de verhuizing daadwerkelijk op de juiste datum te plannen.

Vraag om hulp bij je verhuizing

Een grote fout die veel mensen maken tijdens de voorbereidingen van de verhuizing is het te laat om hulp vragen. Verhuizen in je eentje is eigenlijk niet mogelijk, dan ben je na een week nog niet klaar. Op het moment dat de verhuisdatum bekend is start dan meteen met hulp inschakelen! Vraag of vrienden, familie en kennissen bereid zijn om een handje te helpen en zet daarbij de diensten van een professioneel verhuisbedrijf in. Dit scheelt je op de dag zelf maar ook op de dagen voorafgaand aan de verhuizing enorm veel stress.

Internationaal verhuizen vraagt om expertise

Ga je niet verhuizen naar een ander dorp een andere stad of een andere provincie in Nederland, maar ben je van plan om verder weg te gaan? Ga je verhuizen naar een ander land in Europa of wellicht nog verder weg? Als je een internationale verhuizing moet plannen komt er nog veel meer op je af, dan bij een verhuizing binnenlands. Dit vraagt om hulp van een expert. Kies in dit geval een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in internationale verhuizingen zodat je zeker weet dat al je spulletjes en meubels veilig, op tijd en zonder schade aankomen op je nieuwe woonadres. Het is wel zo prettig dat op het moment dat jij arriveert in je nieuwe woonplaats, je spullen er ook zijn of bijna zijn. Wekenlang zonder inboedel leven is geen pretje. Verhuizen naar het buitenland vergt een precieze planning en moet je doen met een betrouwbare vervoerder.

Ook zakelijk verhuizen vraagt om professionaliteit

Ook bedrijven verhuizen geregeld naar een ander pand, een andere plek in het land of een nieuwe grotere locatie. Bij zakelijk verhuizen komt weer een hele andere uitdaging om de hoek. Je wilt bij het verhuizen van je bedrijf het liefst al je werkzaamheden gewoon door laten gaan of in ieder geval zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de verhuizing. In de zakelijke wereld is tijd geld dus moet een zakelijke verhuizing soepel, vlot en zonder oponthoud verlopen. Soms moet een zakelijke verhuizing zelfs in gedeelten plaatsvinden want niet ieder bedrijf kan zijn deuren tijdelijk sluiten om een verhuizing te bewerkstelligen. Ook hier is een planning van groot belang. Welk gedeelte van het bedrijf wordt als eerste verplaatst en welke spullen horen daarbij? Wat moet daarna om nog zo lang mogelijk te kunnen doorwerken op de oude afdeling of al een start te kunnen maken in het nieuwe pand? Zorg zeker bij een zakelijke verhuizing voor een goed verhuisbedrijf, de verhuizers werken met precisie en volgen het plan op tot in de puntjes. Op deze manier hoeven de werkzaamheden niet of nauwelijks te lijden onder de verhuizing.

Geef een antwoord