Tuin

Wat kost een hottub?

Steeds meer mensen denken erover een hottub aan te schaffen. Een eigen bubbelbad in je tuin, waar je ’s avonds heerlijk relaxed in kunt liggen. Helaas onderschatten veel mensen nog altijd de kosten van een hottub. Je betaalt namelijk niet alleen aanschafkosten, een hottub verbruikt ook vrij veel energie. Maar hoeveel kost een hottub nu eigenlijk precies en is geld lenen voor een hottub verstandig?

Kosten hottub

Hoeveel een hottub kost, ligt vooral aan het soort hottub en formaat dat je op het oog hebt. Je hebt bijvoorbeeld al een kunststof hottub voor 1.500 euro. Maar er zijn ook houten hottubs op de markt die ruim 20.000 euro kosten. Om je een wat beter beeld te geven van de aanschafkosten van een 

hottub, hebben we een aantal varianten uitgewerkt:

Gemiddelde kosten hottub
Doorsnede hottubGemiddelde prijs
160 cm€ 1.500 – € 3.800
190 cm€ 2.000 – € 6.500
220 cm€ 2.500 – € 12.000

Let op! Het prijsverschil per afmeting zit vooral in het materiaalsoort. Een kunststof hottub is over het algemeen goedkoper dan een hout hottub.

Gemiddelde kosten extra opties hottub
Extra optieGemiddelde prijs
Jet stream€ 200 – € 350
LED verlichting€ 150 – € 200
Speakers€ 200

Let op! De prijzen van hottubs verschillen per aanbieder. Vraag daarom altijd meerdere offertes op bij verschillende aanbieders. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt voor je hottub.

Wat kost een hottub per maand?

Naast de aanschafkosten verbruikt een hottub ook een hoop energie. In een gemiddelde hottub kan namelijk wel 1.000 liter water. En al dat water moet ook lekker warm zijn! Wanneer je ongeveer drie keer per week een half uur in je hottub zit, verbruik een hottub gemiddeld 1,15 euro per dag aan water en energie. Dit komt neer op een kleine 35 euro per maand. 

Let op! Koop dus alléén een hottub als je ook de hogere energiekosten makkelijk kunt dragen. Het is zonde als een nieuwe hottub ongebruikt in je tuin staat.

Tips om kosten hottub te verlagen

Om de kosten voor het gebruik van een hottub zo laag mogelijk te houden, hebben we een paar handige tips en tricks voor je:

  • Laat de hottub ’s nachts aanstaan. Telkens opnieuw opwarmen verbruikt meer energie dan het water op temperatuur houden.
  • Goedkoop is vaak duurkoop. Een íets duurdere uitvoering heeft meestal een betere isolatie. Dit scheelt je aanzienlijk is energiekosten.
  • Koop een isolatiedeksel. Met een goede isolatiedeksel houd je de warmte binnen en de kou buiten. Het water blijft hierdoor met minder energieverbruik op de juiste temperatuur. 


Hoe kosten hottub financieren?

Zoals je ziet, kost een nieuwe hottub dus al snel enkele duizenden euro’s. Een hoop geld. Geld dat niet iedereen kan missen. Wil je toch heel graag een hottub, dan biedt een persoonlijke lening wellicht uitkomst. Met een persoonlijke lening ontvang je namelijk in één keer een geldbedrag waarmee je een hottub koopt. Daarna betaal je het geleende geld in vaste termijnen en tegen een vaste, lage rente terug.

Tip! Een nieuwe hottub financieren met een lening? Betaal dan niet onnodig te veel! Het aanbod kredietverstrekkers is groot en het verschil in rente wellicht nóg groter. Door online een vergelijking te maken weet je zeker dat je de best passende persoonlijke lening met de laagste rente vindt.

Geef een antwoord