Algemeen

Printen met een print abonnement

Wanneer je een printer gaat kopen dan heb je heel veel keuze. Op dit moment is een  alles in 1 printer de meest gekozen printer. Het gaat hier om een printer die in kleur kan printen, maar ook kan kopiëren en kan scannen. Ook hier is veel keus in en het is dan ook belangrijk om te bekijken hoeveel je print. Wanneer je veel print bekijk dan goed welk type printer voor jou het beste is. Je kunt dan wel een goedkope printer kopen maar als je erg vaak je cartridges moet vervangen ben je nog duur uit. Hoe meer je print of kopieert hoe meer toner je gebruikt. Bekijk dan ook goed wat de cartridge (toner) kost en hoelang je gemiddeld met de cartridge kan doen. Er wordt niet voor niets gezegd dat toner duurder is dan goud.

Hoeveel print je per maand?

Als je niet zo heel veel print kies je natuurlijk voor een andere printer dan wanneer je heel veel print. In principe print je als particulier niet zo heel veel. Print je minder dan 15 bladzijdes per maand dan koop of heb je waarschijnlijke een inktjet printer met cartridges. Deze soort printers zijn goedkoper dan de printers met ingebouwde inkttanks. Een inkttankprinter is goedkoper in gebruik bij het printen van meer dan 25 pagina’s per maand. Dit komt omdat inktflesjes goedkoper zijn dan cartridges. Wanneer je heel veel print kun je overwegen of een laserprinter de oplossing is. De toner van deze cartridges drogen niet uit en gaan dus veel langer mee. 

Wat zijn de kosten voor inkt?

Inkt of toner voor printers is duur. Wanneer er weinig wordt geprint verbruikt de printer veel inkt aan het schoonmaken. Heb je een printer met voor elke kleur een losse cartridge dan is deze vaak duurder in gebruik dan een printer met 1 zwarte en 1 driekleuren cartridge. Helaas is het dan weer wel zo dat als 1 kleur op is, je niets meer hebt aan de twee andere kleuren omdat je de hele cartridge moet vervangen. 

Printen met een print abonnement

Er is tegenwoordig ook de mogelijkheid om een abonnement voor het printen te nemen. De kosten van zo’n abonnement zijn gebaseerd op de aantal afdrukken die je maakt per maand. Dus niet op de inkt die je verbruikt. Hierdoor hoef je nooit meer iets in zwart wit af te drukken terwijl je dat liever in kleur zou doen. Je betaald een vast bedrag per maand. Je kunt kiezen uit het abonnement dat het meest bij je printgedrag past én dit altijd aanpassen naar boven of beneden. De printer geeft door wanneer er nieuwe inkt nodig is en besteld deze. Je krijgt dus automatisch de cartridge thuis bezorgd. De cartridges worden niet elke maand bezorgd maar alleen op het moment dat de inkt in de huidige cartridge bijna op is. Je kunt altijd een aantal pagina’s extra printen maar dit kost wel extra geld. Heb je het aantal pagina’s van je abonnement niet verbruikt, dan gaan die mee naar de volgende maand.

Geef een antwoord