AlgemeenInspiratieInterieurWonen

3 simpele stappen voor het opzetten van je eerste Smart Home

Dus je hebt besloten de volgende stap te zetten in je relatie met je huis: het transformeren naar een smart home. Of je altijd al in een futuristisch slim huis wilde wonen of gewoon klaar bent om te zien waar het allemaal om draait, het instellen van je eerste slimme apparaten kan overweldigend lijken. Neem deze vier eenvoudige stappen om uw reis naar het leven als een Jetson te starten.

1.      Kies een digitale assistent

Voordat u smart home systemen aanschaft, kiest u uw assistent en smart home hub. Welke smart home-technologie u ook wilt, de meeste producten maken verbinding via een hub en u gebruikt een digitale assistent om uw opdrachten te implementeren (zoals het in- of uitschakelen van de lichten). Er zijn verschillende digitale assistenten beschikbaar, waaronder Alexa, Cortana, Nedis, Siri en Google Assistant – elk heeft zijn eigen voordelen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Hoewel Alexa bijvoorbeeld wordt beschouwd als de meest uitgebreide met duizenden compatibele apparaten, is Siri ideaal voor Apple-fans die al meerdere Apple-producten gebruiken. Uw hub bepaalt welke producten u samen kunt synchroniseren, dus denk na over de technologie die u van plan bent te kopen voordat u een assistent kiest.

2.      Kies producten op basis van uw behoeften

Hoe kun je met honderden smart home-producten op de markt beslissen welke voor jou het beste zijn? Begin met het formuleren van je doelen voor een smart home. Wilt u de veiligheid van uw huis verhogen? Overweeg dan slimme deurbellen, beveiligingscamera’s en een beveiligingssysteem voor thuis. Wilt u uw dagelijkse taken automatiseren? Kies voor een slimme thermostaat, slimme gloeilampen en slimme stopcontacten. Hoewel deze producten in prijs oplopen, zijn veel populaire opties betaalbaar. Spreid uw aankopen uit en bouw langzaam uw smart home op.

3.      Controleer uw internet

Hoe meer technologie in uw huis, hoe meer internetsnelheid u nodig heeft om vertragingen te voorkomen. Je zult niet van je smart home genieten als er meerdere pogingen nodig zijn om een ​​van je producten te gebruiken vanwege een trage internetverbinding. In plaats van je zorgen te maken dat je het beste internetpakket nodig hebt, voer je een snelheidstest uit om erachter te komen of je momenteel genoeg Mbps in je maandelijkse abonnement hebt om een ​​smart home te ondersteunen. Sommige apparaten kunnen tot 4 Mbps aan bandbreedte gebruiken, dus plan dienovereenkomstig. Als je al sneller internet hebt, zou je geen probleem moeten hebben om met een paar apparaten te beginnen.

Geef een antwoord