Algemeen

Kerst eruit, voorjaar erin!

kerst eruit voorjaar erin

We zijn met elkaar weer knallend het nieuwe jaar in geschoten. In veel huishoudens betekenen de eerste dagen van januari dat de kerstboom het huis uit geslingerd wordt, de kersthuisjes van uw kersdorp opgeruimd worden, de kerstballen, lampjes en overige accessoires weer terug de doos in gaan en die doos in het hoekje van de zolder beland.
‘The most wonderful time of the year’ is misschien wel voorbij, maar niet getreurd: Het voorjaar staat voor de deur!

Nieuwe plant in de kamer

Zodra de kerstboom het huis uit is, ontstaat er altijd zo’n leeg gat in de woonkamer. Dit is altijd even wennen. Om die lege ruimte op te vullen is het een leuk idee om er een grote mooie plant neer te zetten. Zo’n plant maakt de overgang wat minder groot. Ook geeft een mooie kamerplant kleur aan de kamer.

Vergeet de tuin niet

Het voorjaar voor de deur betekent ook dat de tuin weer onderhoud nodig heeft. Er zijn veel verschillende klusjes die moeten gebeuren om de tuin voorjaars klaar te maken. We lopen er graag met u doorheen

 • Onkruid wieden
  Onkruid heeft gedurende winterperiode dat u behaaglijk binnen zat de vrije hand gehad in de tuin. Zowel tussen de tegels als tussen de planten groeit onkruid hardnekkig door. Onkruid geeft een onverzorgd gezicht aan de tuin.
 • Tegels verzorgen
  Tegels verzorgen? Jazeker! Tegels kunnen in de herfst en winterperiode behoorlijk vies raken en een groenige kleur krijgen. Dit is meestal goed schoon te maken met een hoge druk spuit. Gaat het er niet in een keer af? Met een borstel kort over de tegels schrobben levert vaak wel het gewenste effect.
 • Gras bemesten
  Heeft een gras in de tuin liggen? Dan is het verstandig als u daar al vrij snel onderhoud aan pleegt. Gras begint namelijk al bij een vrij lage temperatuur te groeien, zo’n 5 graden celsius. Na de eerste keer maaien is het aan te raden om de grond te bemesten zodat er weer goede voedingsbodem ligt. Probeer daarna niet meer over het gras te lopen. Hierdoor kan de voeding ‘vertrapt’ worden.
 • Bloemen planten
  Ga aan de slag met nieuwe bloemen en bloembollen. Straks als het voorjaar echt begint zullen de knoppen mooi uitkomen en krijg je een prachtig kleurenpallet in de tuin. Let goed op het weer. Als er veel regen opgegeven wordt, hoef je zelf niet te sproeien. Dan krijgen de bloemen een overkill aan water.

Geef een antwoord